Ranska juhlii maailmanmestaruutta – Kroatia kaatui finaalissa 4-2!

ranska juhlii mm-kultaa puoliaika

Hienot MM-kisat 2018 huipentuivat sunnuntaina alkuillalla Moskovassa, kun Ranska kaatoi Kroatian MM-finaalissa numeroin 4-2 (2-1)! Ranska juhlii tällä hetkellä maailmanmestaruutta!

Ranska siirtyi 1-0-johtoon 18. minuutin kohdilla, kun kroatialaishyökkääjä Mario Mandzukic liippasi pallon epäonnekkaasti omaan maaliin. Kyseessä oli historian ensimmäinen oma maali MM-finaalissa!

Kroatia ei lannistunut, vaan 29. minuutilla nähtiin tasoitus. Upeat kisat pelannut Ivan Perisic laukoi komean tykityksen oikeaan nurkkaan ja numerot olivat yhtäkkiä 1-1! Mutta Ranska meni uudelleen johtoon 38. minuutilla, kun Antoine Griezmann laukoi rankkarin sisään, 2-1. Rankkaria edeltävä tilanne tarkastettiin videolta, kun pallo oli osunut epäonnekkaasti Perisicin käteen.

Ranska juhlii kultaa

Tunnin kohdilla alkoi tapahtua, kun ensin Ranskan tähtipelaaja Paul Pogba laukoi lukemiksi 3-1. Vain muutamia minuutteja myöhemmin Kylian Mbappe lisäsi johtoa, 4-1! Mandzukic toi lisää toivoa Kroatialle kaventamalla heti perään numeroiksi 4-2. Maalivahti Hugo Llorisilta jättimoka.

Enempää maaleja ei finaalissa nähty ja näin Ranskalle voitto numeroin 4-2 ja maailmanmestaruus! MM-kulta on Ranskan historian toinen. Edellinen mestaruus tuli kesällä 1998.

Lauataina pelatussa pronssiottelussa Belgia kaatoi Englannin numeroin 2–0 (1-0) varsin siistissä ja hyvässä hengessä pelatussa ottelussa. Sijoitus oli Belgian historian paras MM-kisoissa, sillä maan edellinen ”kultainen sukupolvi” ylsi parhaimmillaan neljänneksi Meksikon kisoissa 1986.

MM-kisat ovat nyt taputeltu ja paluu arkeen on edessä. Ei tämä ole helppoa.