Ranska aikoo tehdä valituksen FIFAlle jatkokarsintojen rankingsysteemistä

Ranska on Suomen kanssa samassa MM-karsintalohkossa, joka on ainoa viiden joukkuen lohko. Muissa lohkoissa on kuusi joukkuetta. Jatkokarsintoihin pääsevät kahdeksan parasta lohkokakkosta ja heistä neljä pääsee ensi kesänä pelattaviin MM-kisoihin Brasiliassa.

Ranskan jalkapalloliitto ei ole tyytyväinen siihen tapaan, millä otteluparit arvotaan jatkokarsintoihin. Kahdeksasta parhaasta lohkokakkosesta valitaan FIFAn rankingpisteiden mukaan neljä parasta joukkuetta, jotka eivät voi kohdata toisiaan karsinnassa. Heidän vastuksensa arvotaan neljän joukkueen joukosta, joilla on heikommat rankingpisteet.

TSEKKAA TÄMÄ:

MM-karsintaotteluista saa 2,5 kertaa enemmän pisteitä kuin ystävyysotteluista. Ranska pelaa kaksi ottelua vähemmän kuin muut maat, koska se on viiden joukkueen lohkossa ja sen vuoksi heillä ei ole yhtäläisiä mahdollisuuksia rankingpisteiden haalimiseen muihin maihin verrattuna. Tällä hetkellä Ranska on jäämässä rankingpisteiden perusteella heikompaan joukkoon, mikä tarkoittaa sijoituksellisesti kovempaa vastustajaa jatkokarsintoihin.

– Me aiomme olla yhteydessä FIFA:an. On eri asia olla viiden tai kuuden joukkueen lohkossa. Muiden lohkojen kakkosilla on paremmat mahdollisuudet kerätä rankingpisteitä kuin meillä, se on fakta, Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noel De Graet sanoi radio RMC:n haastattelussa.

MTV3

Edellinen artikkeliArkivuolla suuremmat kentät tavoitteena
Seuraava artikkeliEdgar Davids aiheutti hämmennystä sikailuillaan Englannin alasarjassa