Arkivuolla suuremmat kentät tavoitteena

Kuva: AFP

Huuhkajissa ja seurajoukkueessaan edukseen esiintynyt Kari Arkivuo joutuu kovaan testiin tiistaina, kun Suomi kohtaa Ranskan MM-karsintojen viimeisessä alkulohkon ottelussa. Hän saa todennäköisesti omalle laidalleen vastaan Franck Riberyn, joka valittiin vastikään Euroopan parhaaksi pelaajaksi.

-Kova haaste on edessä. Ribery on ollut todella vaarallinen ja hyvässä iskussa Bayern Münchenissä ja Ranskan A-maajoukkueen viimeisimmissä peleissä. Tarkkana saan olla ja tarvitsen varmasti paljon apua muilta pelaajilta, Arkivuo arvioi.

– Onnistuimme kotipelissä hyvin Ranskaa vastaan. Ribery ei päässyt haastamaan minua yksinään ja joutui pelaamaan pääasiassa vain taaksepäin ja sivulle, suomalainen muistutti.

Arkivuo mainitsee, että Suomen joukkueen selkeäksi vahvuudeksi on noussut näissä MM-karsinnoissa yksi asia, vaikka siinäkin riittää vielä petrattavaa.

– Olemme kehittyneet koko joukkueen puolustuspelaamisessa näissä karsinnoissa. Meille on vaikea tehdä maaleja. Aika paljon maaleja olemme kuitenkin päästäneet erikoistilanteista. Niihin pitää keskittyä enemmän.

Arkivuolla on meneillään viimeinen vuosi sopimuksestaan Häckenissä. Mainioita otteita Huuhkajissa ja Häckenissä esittäneellä Arkivuolla on tähtäin Euroopan huippusarjoissa.

– Jatkokuviot ensi kaudesta ovat vielä auki. En osaa sanoa, mihin lähden, vai pysynkö Ruotsissa, Arkivuo valottaa.

– Allsvenskania kovemmat sarjat kiinnostavat totta kai. Olen mielestäni kehittynyt paljon viime vuosina ja pelit ovat menneet hyvin. Tavoitteet ovat vielä isommilla kentillä.

YLE

Edellinen artikkeliCarlo Ancelotti vihjailee eläkkeestä Madrid-pestin jälkeen
Seuraava artikkeliRanska aikoo tehdä valituksen FIFAlle jatkokarsintojen rankingsysteemistä