Pyry Soiri siirtyy Tanskan pääsarjan ”suomalaisseuraan”

Huuhkajien laituri Pyry Soiri siirtyy kolmen vuoden mittaisella sopimuksella Tanskan pääsarjassa pelaavan Esbjerg fB:n riveihin.

Läpimurtonsa kaudella 2016-2017 VPS:n riveissä tehnyt Soiri siirtyy itävaltalaisen Admira Wackerin  joukkueesta, jota hän ehti edustaa vain 12 ottelussa, joissa syntyi kaksi maalia. Vaasan ja Itävallan välissä Soiri ehti vierailla yhden kauden verran myös Valko-Venäjällä, jossa hän edusti Shakhtar Soligorskia 37 ottelussa viimeistellen kahdeksan osumaa.

Miesten maajoukkueessa Tammisaaressa syntynyt Soiri on pelannut 16 ottelua, joissa hän on tehnyt viisi maalia. 24-vuotias laituri debytoi Huuhkajien riveissä lokakuussa 2016 pelatussa MM-karsintaottelussa, jossa Suomi kohtasi Kroatian. Soiri iski 1-1 tasatulokseen päättyneessä ottelussa Suomen ainoan osuman.

Soirin tuoretta seuraa voi huoletta kuvailla Tanskan pääsarjan viralliseksi suomalaisseuraksi, sillä Esbjergiä edustavat myös Markus Halsti, Joni Kauko sekä 18-vuotias puolustajalupaus Noah Nurmi. Esbjerg sijoittui viime kaudella Tanskan liigan kolmanneksi.

– Hän on erittäin taitava pelaaja, joka on herättänyt huomiota useissa maissa.Olemme iloisia, että hän valitsi meidät, Esbjergin urheilujohtaja Jimmi Nagel Jacobsen kertoo seuran kotisivuilla.

Pyry Soiri jatkaa uraansa Tanskassa

https://twitter.com/Huuhkajat/status/1141044358206164993

Mikäli twiitti ei näy, voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

– – – – –

Katso myös: Tässä ovat suomalaisten eurovastustajat – Inter kohtaa Teemu Pukin entisen seuran!

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here