Puoliheijarilla Taiwaniin ja Valko-Venäjälle

Viikonloppu puskee päälle karanteenissa rimpuilevassa maailmassa kuin Mantan altaassa etämaailmanmestaruutta viettävä lakittaja vappupäivän jatkoilla. Eipä siinä, Taiwanissa ja Valko-Venäjällä pelaillaan futista, joten tarraudun ihan vaan pintapuolisella raapaisulla ja maltillisella panostuksella kiinni pariin viikonlopun enemmän tai vähemmän eksoottiseen kohteeseen.

Fujen University FC (Hang Yuen) – National Taiwan University of Sport (NTUS)

Rakkailla lapsosilla on monta lempinimeä, ja siksipä raapustelin jo väliotsikkoon sekä vedonlyöntisivuilta että LiveTuloksista löytyvät kutsumanimet. Taiwanin futisliigan taso ei päätä huimaa, ja tasoerot ovat suuret, ja juurikin tasoeroihin yritän tonginnassani pureutua.

Mitä tuossa tilastoja ja aiempaa yleisesti ottaen tutkiskelin, on tasoero sunnuntaisessa ottelussa selkeä. Kotietu korostaa tasoeroa entisestään, ja siksipä jopa ihmettelin kotijoukkueen voitosta tarjottavaa kerrointa. Kenties en tiedä myräkästä kaikkea, niin kuin en tiedäkään.

Joukkueiden koostumuksia tutkailtaessa paljastuu, että Hang Yuenin ryhmässä vipeltää puolenkymmentä ulkomaalaisvahvistusta sekä muutamia Taiwanin maajoukkueveivareita, kun taas NTUS:in opiskelijamainen vierasosasto koostuu puhtaasti kotimaisista neppailijoista. Hang Yuen ei juurikaan ole edellisestä kaudesta heikentynyt – ainoa merkittävä uutinen on oikeastaan haitilaisen Benchy Estaman poistuminen. Muuten ovista on paineltu enemmänkin sisään päin. NTUS puolestaan menetti tärkeän Jiang-Liang Leen vahvempaan Taipowerin joukkueeseen.

Taiwanin liigan edellinen kausi päättyi joulukuussa, ja silloinen sarjatilanne kertoo omaa kieltään joukkueiden tasoerosta. Hang Yuen sijoittui kahdeksan joukkueen sarjassa kolmanneksi 41 pisteellä, kun taas NTUS jäi kuudennelle sijalle 15 pisteellä. Hang Yuen saalisti kahdeksasta kotipelistään 22 pistettä (7-1-0) ollen sarjan vakuuttavin kotiryhmä. Toki kotiotteluista kertyi joukkueille eri määrä, mikä sinällään on mielenkiintoista. NTUS ei vierasmatseissaan vakuuttanut, sillä kaikki vähäiset vieraspisteet raavittiin kasaan ns. alemman kastin ryhmien kustannuksella.

Pelivalinnat

Hang Yuen voitti kaikki vuonna 2019 väännetyt keskinäiset ottelut kolmella maalilla (4-1, 3-0, 3-6), mikä kertoo omaa rasvaista tarinaansa tasoerosta. Vaikka Benchy on kotijoukkueen vahvuudesta poistunut, vaikuttaisi joku muu lopputulema kuin kotivoitto erittäin epätodennäköiseltä vaihtoehdolta. Suorasta voitosta tarjottava Coolbetin kerroin 1,47 on korkein, mitä löytyy, ja se myös lapulle päätyi.

Muodostan omaan laariini sinällään singleä riskikkäämmän tuplan, jonka toiseksi osapuoleksi valikoitui Valko-Venäjän reserviliigasta lauantainen Slutskin ja Belshinan haastepoikien välinen mittelö. Yli 3,5 maalista tarjottu kerroin 1,61 päätyi tuplaan, sillä ovathan joukkueet olleet alkukauden ajan todella maalirikkaita. Molempien ryhmien viidessä ensimmäisessä ottelussa on venytelty verkkoa keskimäärin noin viidesti per peli. Hyökkäysinto on ollut valtaisa, mutta kun alakerrat samanaikaisesti vuotavat, on lopputulema yleisöystävällistä kamaa.

Belshinan edellinen ottelu päättyi 6-2 voittoon, sitä edellisessä otettiin vieraissa kuokkaan 5-2. Slutsk hävisi edellisen myräkkänsä vieraissa 4-2, edellisestä kotiottelusta irtosi piste 3-3 tuloksen myötä. Molempien joukkueiden viimeisestä viidestä ottelusta neljässä on sätkitty vähintään neljän maalin lopputulemaan.

Sellaista. Muistakaa venytellä myös viikonloppuna.

Kertoimet ovat kirjoitushetkellä olevia kertoimia ja saattavat muuttua.

Lisää kertoimia tästä.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän