Puoliaika selvitti – näin Veikkausliigan yleisömäärät ovat vaihdelleet!

Tämän vuoden Veikkausliigakausi vetelee viimeisiään, siksi onkin hyvä hetki katsoa miten vuosi on sujunut katsojamäärien osalta. Tämä innosti selvittämään, miten Veikkausliigan yleisömäärät ovat vaihdelleet sen perustamisvuodesta (1990) lähtien.

Vuosi 2013 näyttää yleisömäärien valossa hieman paremmalta kun muutama aiempi kausi, sillä nyt on jo selvää, että aallonpohja on selätetty ja tulossa on neljään vuoteen paras kausi yleisökeskiarvoja katsellen.

Korkeimmillaan Veikkausliigan keskiarvo oli vuonna 2007, jolloin yleisökeskiarvo oli ennätyslukemissa. Keskimäärin jokaista ottelua seurasi tuolloin 2976 silmäparia. Pohjanoteeraus saavutettiin puolestaan kaudella 1994, tuolloin katsojakeskiarvo oli vaivaiset 1886 katsojaa.

Kaikkien aikojen korkeimpiin tai alhaisimpiin lukemiin ei pääsarjafutiksessa olla Veikkausliigan aikakaudella kuitenkaan päästy.  Kaudella 1967 silloisen mestaruussarjan katsojakeskiarvo oli 3071 ihmistä ottelua kohden. Kultaisen 60-luvun jälkeen jääkiekko koki kovaa suosion nousua, joka näkyykin 70-lopun katsomäärissä jalkapallon mestaruussarjassa.

Alhaisimmillaan mestaruussarjan historiassa katsojakeskiarvo oli vuonna 1978, vaivaiset 1412 katsojaa per ottelu. Ala- ja ylämäistään huolimatta Veikkausliiga ja suomalainen liigajalkapalloilu on säilynyttänyt asemansa jääkiekkoliigan jälkeen seuratuimpana urheilusarjana.

 

Edellinen artikkeliVideo: Dennis Bergkamp – jalkapallokenttien Picasso
Seuraava artikkeliVideo: 5. divisioonan fanit näyttävät mallia Veikkausliigaseuroille, miten omaa joukkuetta kannatetaan