Puoliaika.com otteluennakko: Tottenham – Arsenal

Valioliiga otteluennakko

25/3/16 – 14:45

@White Hart Lane, Lontoo

Lauantain Valioliigakierroksen avausottelussa kohtaavat Tottenham ja Arsenal.

Lauantain ”NLD” eli North London Derby on Valioliigakierroksen ehdottomasti kiinnostavin ottelu. Tulikivenkatkuisessa paikalliskamppailussa kohtaavat Tottenham ja Arsenal. Molemmille seuroille kyseessä on mestaruustaistelun kannalta massiivinen kohtaaminen.

Viimeisten vuosikymmenten aikana seurojen kohtaamiset ovat olleet Tottenhamille todellista tervanjuontia. Spursilla on ollut muutamia valopilkkuja esityksissään Tykkimiehiä vastaan, mutta viimeisen kuuden keskinäisen ottelun voittoja sillä on kuitenkin vain yksi. Harry Kanen kaksi maalia riittivät vuosi sitten tuomaan 3 pistettä juuri The Lanella.

Arsenal vaikutti vielä pari viikkoa sitten kuumimmalta mestarisuosikilta Leicesterin ohella, kun se päihitti Ketut Danny Welbeckin viimehetken voittomaalilla. Sen jälkeen Gunners kuitenkin nuhjasi 0-0 tasapelin Hullin kanssa FA Cupissa, hävisi Barçalle Mestarien liigassa sekä hävisi liigassa peräkanaa ManU:lle ja Swansealle.

Arsenal-koneen sakatessa Tottenham on hankkinut kolmen pisteen keulan naapureihinsa. Lauantain kamppailu onkin molemmille todellinen kuuden pisteen ottelu. Jos Tottenham voittaa tänään, saattaa se hyvinkin nousta tasapisteisiin Leicesterin kanssa liigakärkeen, jolla on edessään vaikea vieraskamppailu Watfordia vastaan.

Arsenalille tappio olisi katastrofaalinen, sillä seuran fanit ovat jo nyt raivoissaan pelaajien vätystelystä viime viikkojen otteluissa. Tappio paikallispelissä olisi anteeksiantamaton, sillä Pohjois-Lontoon derbyssä pelataan aina isommistakin asioista kuin sarjapisteistä.

Vaikka Tottenham hävisi keskiviikkona West Hamille paikallispelissä, ei sen pelissä näy silti samanlaista haluttomuutta kuin Arsenalilla. Mauricio Pochettinon miehistö on pelannut upean kauden ja vaativa argentiinalainen saa varmasti ladattua pelaajistonsa täyteen iskuun täksi päiväksi.

Lataus voi toki aina mennä yli, eikä Arsenalia tule myöskään aliarvioida. Vierasjoukkue on vuosien aikana osoittanut monesti pystyvänsä voittamaan Spursin vieraana vaikka kriisi olisi kuinka syvä. Arsène Wengerin suojatit tietävät hyvin tarkasti sen, että heidän on pakko voittaa tämä ottelu. Vaikka joukkue kärsii pitkästä loukkaantumislistasta, olisi kolmella pisteellä huippupositiivinen vaikutus koko miehistöön.

Pelillisesti Tottenham on paikalliskilpailijaansa edellä ja sen pelinopeus on luokkaa parempi kuin Arsenalilla. Vierasjoukkueen suurimmat ongelmat ovat puolustamisessa, sekä keskikentän rakentelussa.

Santi Cazorlan pitkä loukkaantuminen on asettanut Aaron Ramseyn harteille keskikentän pelirakentajan viitan ja näiden paineiden alla walesilainen on murentunut täysin. Mies on ollut Theo Walcottin tavoin kammottavassa vireessä. Keskikentällä Spursilla onkin mahtava iskunpaikka.

Arsenalin toiveet lepäävät lähinnä Mesut Özilin oivallusten varassa ja Joel Campbellilta voidaan myös odottaa paljon. Viikon Swansea-tappiossa Campbell oli Tykkimiesten ainoa pirteä pelaaja. Alexis Sánchezin odotellaan myös heräävän talvihorroksestaan, sillä chileläinen on ollut loukkantumisensa jälkeen surkea.

Paikallispelien ennakointi on aina haastavaa, mutta kaikki merkit viittaavat Tottenhamin kotivoittoon. Tämä ottelu on todellinen testi molemmille seuroille, koska se asettaa suuntaviivat koko loppukautta ajatellen. Mestaruutta ei tänään vielä kumpikaan voi voittaa, mutta häviö olisi varsinkin vierasjoukkueelle katastrofaalinen.

Puoliajan toimitus poimi muutaman mielenkiintoisen pelikohteen NordicBetin listalta:

  • Tottenham @2.40
  • Kotijoukkueen maalimäärä yli 1.5 @2.00
  • Molemmat joukkueet tekevät maalin @1.60

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here