Puoliaika.com otteluennakko: SJK – HIFK

Puoliaika - otteluennakko, jalkapallo

Puoliaika - otteluennakko, jalkapalloVeikkausliigassa pelataan tänään yksi ottelu, kun Seinäjoen Jalkapallokerho isännöi Helsingin IFK:ta kello 20.00 käynnistyvässä ottelussa.

Veikkausliigan mitalisuosikkeihin lukeutuvan SJK:n kausi on käynnistynyt heikosti. Kausi käynnistyi tasapelillä FC Lahtea vastaan ja sen jälkeen tuli vakuuttava voitto VPS:sta. Kaksi edellistä otteluaan SJK on hävinnyt Ilvekselle ja viimeksi PS Kemille. Neljässä ottelussa SJK on päästänyt seitsemän maalia, joka kertoo puolustuspään vaikeuksista.

SJK:n hyökkäyskalusto on Veikkausliigan eliittiä. Billy Ions on tehnyt tällä kaudella SJK:n kuudesta tehdystä maalista kolme, joten hänet HIFK:n täytyy pelata tänään pois. Ions saa tukea nopealta ja taitavalta Aristote Mbomalta, joka on vaikeasti puolustettava hyökkääjä. SJK:n keskikenttäpelaaja Facundo tekee oletettavasti paluun kokoonpanoon, mutta Mehmet Hetemaj’n mahdollinen poissaolo olisi takaisku.

HIFK pelasi kaksi maalitonta tasapeliä PS Kemiä sekä sarjanousija JJK:ta vastaan. Kauden avaustappio tuli viime maanataina pelatussa ottelussa FC Lahtea vastaan loppuhetkien vapaapotkumaalin johdosta. Helsinkiläisseura on päästänyt vain kaksi maalia omiin, mutta huolestuttavin osa-alue on tällä hetkellä talvikaudesta asti sakannut maalinteko. Ainoasta maalista vastasi Xhevdet Gela, jolle maali oli ensimmäinen IFK:ssa.

Gela ja IFK-kapteeni Mika Väyrynen pyörittävät HIFK:n peliä keskikentällä. HIFK:n otteluita katselleena tulisi Väyrynen saada normaalia ylemmäksi, jotta hyökkääjät pääsisivät nautiskelemaan riittävän laadukkaista ja vastustajan linjaa rikkovista syötöistä. Nyt Väyrynen hakee usein palloa turhan alhaalta, eikä hänen yläpuolella usein oleva Gela pysty samanlaisiin ratkaisuihin.

SJK:n kokenein liigapelaaja Jarkko Hurme on tänään varmuudella sivussa. HIFK lähtee illan otteluun ilman pelikieltoaan suorittavaa Nosh A Lodya sekä Pauli Kuusijärveä. A Lodyn paikan Kim Raimin toppariparina ottanee Jani Bäckman, joka kuuluu liigan suurimpiin hämmentäjiin ja hän pelaa aina sääntöjen rajamailla.

Mitä lapulle?

SJK lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja saa oletettavasti luotua maalipaikkoja vierasjoukkue HIFK:ta enemmän. HIFK:n puolustuslinja saa venyä nappisuoritukseen. Myös HIFK tulee saamaan omat maalipaikkansa, mutta miten se käyttää ne? Kolme aikaisempaa ottelua eivät lupaa maaleja ajatellen kovinkaan hyvää. SJK:n suoran voiton kerroin (1,55) ei ole kovinkaan kannattava pelaamisen kannalta. HIFK ja SJK eivät ole kertaakaan jääneet tällä kaudella ilman keltaisia kortteja ja tänään niitä on odotettavissa.

Kotivoitto on todennäköinen, vaikka HIFK osoitti viime kaudellakin pystyvänsä voittamaan SJK:n. Valmentajavelho Antti Muurinen saa lyödä parhaan taktiikkansa pöytään, mikäli HIFK aikoo viedä pisteitä Sixten Boströmin luotsaamalta SJK:lta.

Poimimme seuraavat kohteet Unibetin pelilistalta ottelua varten:

  • Yli 3,5 korttia @ 2,38
  • SJK voittaa yhdellä maalilla @ 3,40

unibet

Avaa tili Unibetille ja saat 100% talletusbonuksen, sekä 10 € riskittömän mobiilivedon. Avattuasi tilit pääset katsomaan Unibet TV:stä muunmuassa La Ligaa, Serie A:ta, Skotlannin, Turkin, Ruotsin, Venäjän ja monen muun maan liigoja, sekä nuorten MM-otteluita. Avaa tili tästä, kerää bonukset ja nauti futiksesta.

Edellinen artikkeliVideo: Eero Markkanen teki AIK:n voittomaalin
Seuraava artikkeliBayern München teki kaksi tärkeää jatkosopimusta