Puoliaika.com ennakko: Veikkausliigakierros

veikkausliiga-jalkapallo-puoliaika.com

 

TÄNÄÄN SE ALKAA!! Toimitus on odottanut tätä päivää jo viime syksystä asti!

Veikkausliiga 2015 pyörähtää tänään käyntiin neljällä pelillä. Alunperin piti olla täysi kierros, mutta Soneran nurmikkoa ei saatu tarpeeksi ajoissa kuntoon, joten HIFK aloittaa pelinsä vasta myöhemmin. Myös Tammelan stadionin nurmikko oli liian huonossa kunnossa, joten toisen sarjanousijan ottelu on myös siirretty hamaan tulevaisuuteen.

Mitä sitten tänään pelataan?

FC Inter – SJK

Viime kauden hopeamitalisti kohtaa muuttuneen Interin Turussa. Interissä ovet kävivät molempiin suuntiin ja erittäin paljon kokemusta vaihtoi toiseen seuraan. Urheilusanomien tilastojen mukaan yhteensä 1104 Veikkausliigaottelun pelanneita pelaajia vaihtoi seuraa tai lopetti. Sisään tuli 226 ottelua uusien pelaajien mukana. Interille on toki tullut tällä kaudella ulkomaisia pelaajia, joista toimituksella ei ole juurikaan hajua, muuta kuin Liigacupin saralta.

Interin yksi tämän kauden kirkkaimmista tähdistä tulee olemaan Vahid Hambo joka on tänään pelikiellossa. Isku takaisku myös toinen hyökkääjä, Guy Gnabouyou, on tänään poissa kokoonpanosta.

SJK pääsee otteluun parhaalla kokoonpanolla, joten Interillä on edessä tuskainen taival. Varsinkin kun SJK vahvistui viime kaudella kovilla tekijöillä. Mehmet Hetemajn rooli tulee olemaan seurassa iso. Toimitus odottaa paljon myös Tucolta, joka vaihtoi Lahdesta SJK:hon.

SJK luottaa nopeisiin vastahyökkäyksiin, mutta ilman ykköshyökkääjiään pelaava Inter vetäytyy todennäköisesti alas ja estää tällä tavoin SJK:n jatkuvat iskut. Mikäli SJK onnistuu tekemään ensimmäisellä puoliajalla johtomaalin, on Inter erittäin vaikean paikan edessä.

Ottelu tulee tänään TV2:lta ja toimitus nappasi lisäjännitystä Nordicbetin listoilta seuraavasti:

SJK @2.05

SJK-1 @4.05

Puoliaikatulos/lopputulos X/2 @4.65

 

FC Lahti – KTP

Viime kauden kolmonen kohtaa kabinettinousija KTP:n kotonaan.

Lahti menetti kovia pelaajia, kuten Hertsi, Klinga, Tuco, sekä Tanska. Tuuraajat näille eivät ole niin hyvät, että Lahti olisi taistelemassa mestaruudesta HJK:n kanssa tai edes hopeamitalista SJK:n kanssa. Jopa mitali on tänä vuonna erittäin tiukassa. Mielenkiintoisin nimi tosin on Pekka Lagerblom, kuka palasi takaisin Lahteen Ruotsista.

Vaikkakin KTP on vahvistunut jonkun verran, on vaikea nähdä heidän voittavan tätä peliä. Joukkue on viimeksi voittanut syyskuussa. Mielenkiintoisia nimiä kautta ajatellen KTP:n riveissä ovat Äijälä, Gruborovics, sekä Joel Mero. Jälkimmäisin näistä kylläkin lähtee takaisin Saksaan todennäköisesti kesän jälkeen.

KTP oli todella kova viime vuonna kotonaan ja vain loppukauden nukahdus nosti HIFK:n heidän ohitse sarjataulukossa. KTP ei tule olemaan mikään automaattinen pistekone isoimmille joukkueille, vaan Kotkassa he ovat vaarallisia.

Tänään kuitenkaan emme näe mitään syytä, miksi KTP:n pitäisi voittaa ja otamme Nordicbetin listalta seuraavat kohteet ylös:

FC Lahti @1.57

FC Lahti-1 @2.70

Yli 2,5 maalia @2.19

 

FF Jaro – IFK Mariehamn

Onko saarelaisten puolustus korjattu tälle vuodelle? Onko laihtunut Petteri Forsell tällä kaudella vaarallisempi kuin koskaan?

Vierailijoiden kohdalla on paljon kysymysmerkkejä ja vain aika näyttää vastaukset niihin. Hyökkäyspää on ainakin kunnossa, sillä sinne MIFK hankki kaksi kovaa vahvistusta. Nopea jenkki, Brian Span, sekä Hollannista tullut Aleksi Kangaskolkka tulevat tekemään maaleja tällä kaudella Assisin ja Forsellin kanssa tiuhaan tahtiin.

Tämän päivän isäntiä veikataan taas putoajaksi, sillä pajatso tyhjeni pietarsaarelaisilla isolla kädellä, eikä korvaajat ole mitenkään kummoisia pelaajia. Puolustukseen on hankittu pari mielenkiintoista nimeä; Brasiliasta tuotiin lainapahvilla Reginaldo, sekä Guyanalainen Walter Moore. Viime kauden lopussa saapunut Denis tuo hyökkäykseen erittäin paljon tulivoimaa, sillä mies iski viime kaudella puolikuntoisena 7 ottelussa 3 maalia.

Se ei kyllä tänään riitä ja tästä syystä Jaro aloittaa sarjansa tappiolla. Poimimme Nordicbetin listalta seuraavat kohteet otteluun:

MIFK @2.35

MIFK-1 @4.75

Kotijoukkueen maali: EI @3.00

 

RoPS – HJK

Viime kauden mestari kohtaa Liigacup vastustajansa taas Rovaniemellä.

Mitä pitemmälle kausi etenee, sitä kovemmaksi HJK:n joukkue muuttuu. Liigacupin finaalissa RoPS hävisi 2-0 ja Twitterin liveseurannan mukaan HJK:n pelaajat eivät kuunnelleet valmentaja Lehkosuon ohjeita pelin lopussa vaan tekivät omia ratkaisuja.  Tänään on varmasti eri asia ja HJK tulee terävällä liikkeellä hakemaan kolme pistettä Rovaniemeltä.

RoPSista lähti kauden jälkeen hyviä pelaajia, kuten Sahlgren ja Otaru, mutta tilalle on tullut huomattavasti parempia pelaajia. Näistä ehkä kirkkain nimi on Moshtagh Yaghoubi, joka kävi kokeilemassa siipiään HIFK:ssa ja kuuleman mukaan helsinkiläisillä ei ollut muita kuin ylistyssanoja miehestä. RoPS tulee olemaan vaikea joukkue kotonaan.

HJK on jo lähes varma Suomen mestari. Siitä ei ole kahta sanaa. Vain täysfloppi estää Klubin uusimasta mestaruuttaan ja fokus heillä onkin Euroopassa ennemmin kuin kotimaassa. HJK hommasi riveihinsä kuusi Veikkausliigan ulkopuolelta tullutta pelaajia ja kaikki ovat todella kovia nimiä. Eniten mediassa kuitnekin on herättänyt kiinnostusta japanilaiskaksikko Havenaar-Tanaka. Nämä kaksi kun saavat peli-ilmeensä kuntoon ja Lehkosuon valmennuksen takaraivoonsa, tulevat he tekemään tuhoa Veikkausliigassa.

Hyvin levännyt HJK pääsee iskemään RoPS:n kimppuun kunnolla ja koittaa olla toistamatta viimekauden murheellista alkua.

Erittäin mielenkiintoinen ottelu on tulossa ja toimitus poimi seuraavat kohteet Nordicbetin listalta otteluun:

HJK @1.62

HJK-1 @2.80

Yli 2,5 maalia @2.10

 

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here