Puoliaika.com ennakko: HIFK – VPS

Otteluennakko: HIFK Fotboll - VPS

HIFK ja VPS kohtaavat tänään molemmille todella tärkeässä Veikkausliigaottelussa Sonera Stadiumilla. HIFK ei ole hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan ja VPS puolestaan ei ole voittanut ainuttakaan ottelua vieraissa. 

Joukkueet kohtasivat jo ennen kauden alkua Liigacupissa, jolloin HIFK oli parempi lukemin 2-1. HIFK:n ja VPS:n edellinen kohtaaminen kesäkuussa päättyi HIFK:n 2-0 vierasvoittoon.

Vaasalaisia jäi silloin varmasti jossittelemaan ensimmäisen puoliajan tilanne, jossa VPS-pelaaja puski pallon maaliin, mutta avustava tuomari liputti tilanteen paitsioksi. Hidastuksia seuraamalla paitsiota ei kuitenkaan ollut ja puoliajalle marssittiin 0-0 tilanteessa. HIFK teki molemmat maalinsa viimeisen kymmenminuuttisen aikana ja nappasi kolme sarjapistettä Helsinkiin.

– VPS:n pelillinen ilme on parantunut edellisestä kohtaamisesta huomattavasti. Joukkue puolustaa yhtenäisemmin ja iskee nopeasti vastaan, HIFK:n päävalmentaja Jani Honkavaara kertoo seuran verkkosivuilla.

Veikkausliigan sarjataulukossa jumbosijalla keikkuva VPS on esittänyt viime otteluissaan selviä piristymisen merkkejä. VPS nappasi edellisessä ottelussaan hienon 3-1 kotivoiton FC Lahdesta. Nyt vastaan asettuu kotikentällään voittamaton HIFK.

– HIFK on erilainen joukkue kuin Lahti. Sillä on nopeita hyökkäyksiä, joiden kanssa pitää olla tarkkana ja niitä täytyy osata ennakoida, VPS:n päävalmentaja Petri Vuorinen kertoo seuran verkkosivuilla.

Vaasalaisten saldo viidestä edellisestä ottelusta on kaksi voittoa, kaksi tasapeliä ja vain yksi tappio. VPS on seitsemän pistettä jäljessä kymmenentenä olevaa KTP:ta.

VPS:n vierastilasto on surullista luettavaa, sillä vieraskentiltä ei tähän mennessä ole irronnut vielä ainuttakaan voittoa. 10 vierasottelun saldo on kolme tasapeliä ja seitsemän tappiota. Tehtyjä maaleja on vain viisi.

HIFK ei ole hävinnyt kotikentällään vielä kertaakaan, mutta se on silti sarjan huonoin kotijoukkue pisteiden valossa. Yhdeksän kotiottelun saldo on kaksi voittoa ja peräti seitsemän tasapeliä.

HIFK ehti olla sarjataukukossa jo kuudentena, mutta nyt sijoitus on yhdeksäs. Fakta on se, että myös voittoja on alettava ottamaan, mikäli sarjapaikan kohtaloa ei haluta jännittää viimeisille kierroksille asti.

VPS:n kokoonpanosta on sivussa vain keskuspuolustaja Mikko Viitikko. HIFK:lta ovat sivussa keskuspuolustaja Tuomas Aho, keskikenttäpelaaja Ville Taulo sekä hyökkääjä Tuomas Mustonen.

HIFK saa otteluun kaksi tärkeää lenkkiä takaisin, kun keskikenttäpelaajat Fredrik Lassas ja Jukka Halme ovat kärsineet pelikieltonsa. Halme on todennäköisesti heti avauskokoonpanossa ja hän on joukkueen tärkeimpiä pelaajia. VPS:n Ville Koskimaa on myös kärsinyt pelikieltonsa ja on tänään pelikelpoinen.

Puoliajan toimitus suuntaa tänään Sonera Stadiumille seuraamaan näiden kahden joukkueen pelivirettä. Poimitaan Nordicbetin pelilistalta seuraavat kohteet otteluun:

  • HIFK @ 2,05
  • Puoliaikatulos 1 @ 2,60

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän