Suomen urakka MM-karsinnoissa käynnistyi keskiviikkona Bosnia ja Hertsegovinaa vastaan Olympiastadionilla.

Suomi pelasi Bosnia ja Hertsegovinan kanssa 2-2-tasapelin MM-karsintojen D-lohkon avausmatsissa keskiviikkoiltana Olympiastadionilla.

Suomi aloitti terävästi. Loisteliaan ottelun pelannut Teemu Pukki sai alussa kaksi hyvää maalipaikkaa, mutta ensimmäisen torjui puolustaja ja toisen maalivahti Ibrahim Sehic.

Bosnia ja Hertsegovina sai loistavan paikan 20. minuutilla, kun Suomen laitapakki Nicolai Alho menetti pallon ja Amer Gojak pääsi laukomaan läheltä. Jesse Joronen esitti kuitenkin mahtavan lähitorjunnan. Muutamia minuutteja myöhemmin Joronen torjui puolestaan Miroslav Stevanovicin läpiajon.

Avausjakson lopussa Suomi sai taas loistavan paikan, kun ensin Pukki laukoi ja sitten Glen Kamara. Huippuiskussa ollut Sehic torjui molemmat yritykset. Tauolle mentiin kiikarilukemissa.

Toisella jaksolla verkot heiluvat

Toisella jaksolla alkoi myös verkot heilua. Ensin Suomi sähläsi urakalla ja pallo vietiin lopulta Jukka Raitalan kyseenalaisen käsivirheen seurauksena pilkulle. Joronen torjui Miralem Pjanicin rankkarin, mutta Pjanic laittoi karat tyhjiin, 0-1.

Vain pari minuuttia myöhemmin Alho pääsi etenemään rankkarialueelle ja tykitti pallon ylärimaan. Karapallo tuli lopulta Pukille, joka laukoi 1-1-tasoitusmaalin!

Uskomattoman ottelun pelannut Pukki oli avopaikassa reilun 70 minuutin jälkeen, mutta jälleen Sehic torjui. Mutta 77. minuutilla Joel Pohjanpalo syötti ja Pukki taisteli itsensä läpiajoon ja laukoi 2-1-maalin!

Stevanovic toi vieraat kuitenkin tasoihin 84. minuutilla, kun pallo kimposi Raitalan jalasta ohi Jorosen. Lopputulos 2-2.

D-lohkon toisessa ottelussa Ranska ja Ukraina pelasivat 1-1-tasapelin. Suomi kohtaa sunnuntai-iltana vieraissa Ukrainan.

Teemu Pukki heiluttaa verkkoa

Huuhkajien ottelut MM-karsinnoissa:

Ke 24.3. klo 21.45 Suomi – Bosnia-Hertsegovina 2-2
Su 28.3. klo 21.45 Ukraina – Suomi (Lviv, Ukraina)

Ke 31.3. Sveitsi – Suomi (harjoitusmaaottelu)

La 4.9. klo 19.00 Suomi – Kazakstan
Ti 7.9. klo 21.45 Ranska – Suomi
La 9.10. klo 19.00 Suomi – Ukraina
Ti 12.10. klo 17.00 Kazakstan – Suomi
La 13.11. klo 16.00 Bosnia-Hertsegovina – Suomi
Ti 16.11. klo 21.45 Suomi – Ranska

Kaikki ottelut näkyvät Viaplaylta ja ilmaiseksi Viafreesta.

Paljon keskustelua aiheuttaneet tulevat MM-kisat pelataan Qatarissa 21.11.-18.12.2022.