PS Kemi nousi Veikkausliigaan – PK-35 Vantaa liigakarsintaan

PS Kemi nousi Veikkausliigaan

Koko kauden Ykköstä dominoinut PS Kemi varmisti historiallisen nousun Veikkausliigaan tänään pelatulla päätöskierroksella, kun se voitti kotikentällään FC Jazzin 4-1 (2-0).

PS Kemi johti ottelua puoliajalla 2-0, kun Billy Ions ja Tuomo Könönen iskivät maalit mieheen. Toisella puoliajalla Christian Eissele lisäsi kotijohdon jo 3-0:aan. Ilkka Santahuhta vastasi FC Jazzin kavennuksesta ja avvausmaalin iskenyt Billy Ions sinetöi loppulukemat.

Kemiläisjoukkue on nähty edellisen kerran Suomen korkeimmalla sarjatasolla 26 vuotta sitten, kun KePS pelasi SM-sarjaa.

Päätöskierroksen ehkä mielenkiintoisin ottelu pelattiin Vantaalla, jossa kohtasivat toisena ollut PK-35 Vantaa ja sarjataulun kolmantena kulkenut TPS. Ottelu päättyi maalittomaan 0-0 tasapeliin. Joukkueet päätyivät sarjataulukossa tasapisteisiin, mutta PK-35 Vantaa pääsee karsimaan Veikkausliigaan johtavasta paikasta paremman maalieron turvin.

PK-35 Vantaa kohtaa suurella todennäköisyydellä liigakarsinnassa joko KTP:n tai VPS:n. FF Jaro on tällä hetkellä suoran putoajan paikalla, kun Veikkausliigassa on jäljellä kaksi ottelukierrosta.

MP ja VIFK putoavat Kakkoseen. MP kärsi viimeisessä ottelussaan 7-4 tappion Hakalle.