Suomen alle 21-vuotiaden maajoukkue piti EM-kisahaaveensa elossa kaatamalla Azerbaidzanin. Maalivahti Viljami Sinisalo torjui ottelussa rankkarin.

Suomen kaatoi Azerbaidzanin numeroin 3–0 (0-0) alle 21-vuotiaiden EM-karsinnoissa Helsingissä tiistaina. EM-karsinnat huipentuvat perjantaina 10.6. Turussa Norjaa vastaan. Panoksena on vähintään EM-jatkokarsintapaikka.

Avausjaksolla ei maaleja nähty. Lähimpänä osumaa oli Suomen Naatan Skyttä, joka kolisutteli rimaa. Toisen puoliajan ensimmäiset viisi minuuttia olivat melkoista tunteiden vuoristorataa.

Ensin Azerbaidzhanin hyökkäyksestä pallo päätyi Suomen puolustajan käteen, ja pallo vietiin pilkulle 48. minuutilla. Suomen maalivahti Viljami Sinisalon heittäytyi komeasti ja onnistui torjumaan. Vain pari minuuttia tuon jälkeen Topi Keskinen syötti vasemmalta pystyyn kipittäneelle Skytälle, joka vei Suomen 1–0-johtoon.

Ja heti 55. minuutilla Suomi osui taas! Oliver Antman murtautui oikealta laidalta pystyyn ja viimeisteli lukemiksi 2-0. Sitten 79. minuutilla pitkän kombinaation päätteeksi pallon sai pystyyn noussut laitapakki Taneli Hämäläinen, jonka matalan laukauksen, ja karapalloon ehti ensimmäisenä Agon Sadiku, joka viimeisteli loppunumeroiksi 3–0.

Suomi – Azerbaidzhan 3–0 (0–0)
50′ Naatan Skyttä 1–0
55′ Oliver Antman 2–0
79′ Agon Sadiku 3–0

KATSO MYÖS: Video: Huuhkajat kaatoi Montenegron – Joel Pohjanpalo heilutti verkkoa