Panostusrimpuilua Espanjan ja Saksan suuntaan

Takareitensä loukannut Ousmane Dembele operoitiin Turussa.

Perjantai ja ystävänpäivä! Muistakaa syöttää tällaisena päivänä myös näkötutuillenne, vaikka olisivatkin paskempia pelaajia. Panostuksellinen viikonloppukattaus näyttää yllättävän maukkaalta, joten kerron nyt omia ajatuksiani muutamista myräköistä.

Barcelona – Getafe

Jokainen, joka on Barcelonan viime aikojen riplailuja pällistellyt ja joka esimerkiksi joukkueen edellisen väännön Betisin vieraana näki, voi todennäköisesti todeta Setienin miehistön painivan ajoittain mielenkiintoisessa suossa. Barcelona ei mielestäni Betisiä vastaan kolmea pistettä ansainnut – varsinkin ensimmäisellä jaksolla ryhmä oli suurissa vaikeuksissa isäntien prässin kanssa. Rutiini painoi lopulta vaakakupissa, ja Messin johtama joukkio marssi vaikeiden vaiheiden jälkeen kotiin voiton kera.

Lauantaina painaa vaakukupissa toki kotietu, mutta kun vastaan asettuu hurjan vireen sekä hurmoksen omaava sarjakolmonen Getafe, ei hommeli ainakaan helpotu. Lengletin, Dembelen ja etenkin Suarezin poissaolot ovat merkittäviä, ja jos pelikunnoltaan epäselvä Piquekin jää nokkahuiluosastolle, saattaa lauantaimyräkästä tulla yllättävänkin hankala setti.

Viidestä viimeisestä sarjaottelusta neljä voittoa napannut ja muun muassa edellisessä myräkässä Valencian suvereenisti kaatanut Getafe joutuu nylkyttämään Barcelona-matsin ilman tärkeää alakerran laitaviilettäjää Damian Suarezia, mutta nykyinen pukukoppihenki takaa sen, ettei ryhmä jää ketään kaipailemaan.

Pelivalinta

Barcelonan peli tökkii, eikä materiaalista yhtäkkiä löydykään sitä perinteistä leveyttä. Kotonaan joukkue on ollut äärimmäisen vahva koko kauden ajan, mutta lauantaina jos koskaan Getafella on kerrointaan parempi mahdollisuus isompaansa kiusata ja vähintään piste plakkariin napata. Getafe on hävinnyt tämän kauden sarjassa vieraissa elokuun jälkeen ainoastaan Villarrealille ja Sevillalle, joten huonosta vierailijasta emme voi puhua.

Aasialainen tasoitusveto Getafe  ah +1 kertoimella 2,16 kiinnostaa, Getafen voitolla tai tasapelillä valinta kotiin ja maalin tappiolla panos takaisin. Muissa tapauksissa lappu valuu metsään.

Dortmund – Frankfurt

Tämä peli ei liikoja esittelyjä kaipaile. Dortmundin väännöt ovat olleet sarjatauon ja Hålandin saapumisen jälkeen melkoista ilotulitusta, jossa reppu heiluu helposti molemmissa päissä. 19 maalia viimeisessä viidessä Bundesliigamatsissaan dilkkaillut Dortmund on ollut varsinkin kotonaan viime aikoina titaaninen – kahdessa edellisessä kotiottelussa on vastustaja survottu yhteensä 10 osuman turvin maanrakoon.

Edellisessä matsissa Leverkusenille värikkäiden vaiheiden jälkeen vieraissa 4-3 taipunut Dortmund joutuu lähtemään perjantai-illan otteluun ilman keskikentän häärijäänsä ja 11 maalia kikkaillutta Marco Reusia, mikä toki aavistuksen verran joukkueen voimaa syö. Kokonaisuus toimii kuitenkin kotinurmella siihen malliin, että paikkoja saadaan varmasti Sancholle sekä Hålandille luotua.

Frankfurt ei juurikaan ole kuluvalla kaudella vieraissa juhlinut, mutta viime aikojen otteet luovat uskoa parempaan. Ryhmä on kukistanut kotonaan tämän vuoden puolella jo kahdesti Leipzigin, ja kahdessa edellisessä ottelussa joukkue tyrkki pallon vastustajiensa verkkoon yhteensä kahdeksan kertaa. Maalijyvä on alkanut todenteolla löytyä, ja vaikka nyt pelataan vieraissa, takaa Dortmundin alakerran ajoittainen ailahtelevaisuus sen, että maalipaikoille varmasti päästään. Frankfurtilla ei merkittäviä poissaoloja ole, puolustaja Abrahamin yllä tosin leijuu pieniä pelikuntokysymysmerkkejä.

Pelivalinta:

Dortmund on vahva kotonaan, mutta alakerta ei edelleenkään vakuuta. Håland ja kumppanit onnistunevat maalinteossa, ja vaikka peli jostain syystä repeäisi, on Frankfurtin maali todennäköinen. Sinällään rajamailla liikkunut ’1X + BTTS’ -valinta kertoimella 1,64 lähti lapulle. Tällä hetkellä kerroin näyttää nousseen lukemaan 1,70, mikä lisää maistuvuutta entisestään. Joukkueiden seitsemän viimeistä keskinäistä kohtaamista ovat kaikki päättyneet kyseiseen lopputulemaan.

Valencia – Atletico Madrid

Lyhyestä virsi puolikaunis. Koti-/vierasasetelman valossa Valencian kerroin on mielenkiintoinen. Vaikka Valencia ei edellisessä ottelussa hurjavireisen Getafen vieraana vakuuttanutkaan, on ryhmä ollut tämän kauden kotiväännöissään vahva. Tappiota ei sarjassa ole kotinurmella vielä siunaantunut (7-5-0), ja muun muassa Barcelona jäi jalkoihin pari viikkoa sitten Estadio de Mestalla jalkoihin.

Atletico Madrid puolestaan on voittanut tällä kaudella vieraissa ainoastaan kolmesti, eikä Diego Costan ja Joao Felixin johtama poissaolo-osasto helpota tämäniltaistakaan tekemistä. Atleticon vieraspelit ovat olleet totuttuun tapaan vähämaalisia, ja kun molemmat joukkueet kikkailevat ensi viikolla Mestarien liigan pudotuspelejä, ei tänäänkään varmasti yltiöpäiseen sinkoiluun lähdetä. Myös Valencialla on omat poissaolonsa, mutta kyllähän nuo vieraiden yläkerran nokkahuiluveivarit merkittävämpiä ovat.

Pelivalinta

Valencia ei meikäläisen ajatusmaailmassa tänään häviä. Näen ottelun vähämaalisena ihmettelynä, jota kotijoukkue hienokseltaan hallitsee. Tartuin itse eilisessä myöhäisillassa kiinni ’1X + u3,5’ -nähnäimeen kertoimella 1,72. Myös kyseinen numerosarja on mielestäni jopa kummallisesti ottanut nousua ja leijuu tällä hetkellä lukemassa 1,80, mutta mikäs siinä – nyt valinta kiinnostaa entistäkin enemmän.

Sellaista, eli siinä kaikki. Nastan palloilevaa ystävänpäivää kaikille.

Lisää  La Liga -kertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here