Palloliitto tukee seuroja kolmen miljoonan euron kokonaistukipaketilla

u19-poikien joukkue nimetty

Palloliiton hallitus päätti maanantain ylimääräisessä kokouksessaan kolmen miljoonan suuruisesta kokonaistukipaketista taloudelliseen ahdinkoon koronapandemian vuoksi ajautuneille seuroilleen.

Turvatakseen toimintansa jatkuvuuden monet seurat ovat olleet pakotettuja lomauttamaan henkilöstönsä. Tilanteen kestosta on epävarmuutta ja seurojen tulevaisuus on uhattuna nopeista ja raastavista talouden sopeuttamistoimista huolimatta.

Nyt seuroille myönnettävä kolmen miljoonan euron suuruinen kokonaistukipaketti koostuu sekä suorista taloudellisista että epäsuorista tuen muodoista.

Miljoonan euron suora erityisavustus seuroille

Osana kolmen miljoonan kokonaistukipakettia Palloliiton hallitus päätti jakaa yhden miljoonan euron suuruisen ylimääräisen avustuksen jäsenseuroilleen lieventääkseen koronapandemian akuuttivaiheen haittoja seuroille.

Hallitus korosti, että ylimääräinen miljoonan euron erityisavustus ei itsessään ratkaise seurojen ongelmia, mutta kaikki mahdolliset keinot seurojen tukemiseksi tulee tilanteessa käyttää.

Miljoonan euron suuruisen ylimääräisen seuratuen kriteereistä, avustusprosessista ja avustusten käyttökohteesta tullaan julkaisemaan menettelyohje seuroille 3. huhtikuuta mennessä. Avustukseen ovat oikeutettuja seurat, joilla on päätoimisia työntekijöitä. Tällaisia seuroja on Suomessa 152 ja näissä seuroissa työskentelee 661 päätoimista työntekijää.

Muut tukitoimenpiteet

Osana kokonaispakettia Palloliiton hallitus päätti myös kilpailu- ja sarjamaksujen hinnoittelun muutoksesta. Toimintavuodelle suunniteltuja kilpailuja ja tapahtumia jää koronapandemian vuoksi toteutumatta ja sitä kautta syntyvät säästöt kaikille jäsenseuroille ovat kokonaisuudessaan noin miljoonaa euroa.

Lisäksi päätettiin miljoonan euron suuruisen lainan myöntämisestä Jalkapalloliiga ry:lle eli Veikkausliigalle sen jäsenseurojen toimintaedellytysten turvaamiseksi poikkeusaikana.

Edellä esitettyjen toimien lisäksi Palloliitto tarjoaa maksutonta ja laajamittaista etäkoulutusta valmentajille ja seuratoimijoille ammattitaidon ylläpitämiseksi ja kehittämiseksi poikkeusaikana.

Jalkapallotoiminnan keskeytys jatkuu

Hallitus päätti myös jalkapallotoiminnan keskeytyksen jatkamisesta ainakin 13.5. saakka. Päätöksessä seurataan Valtioneuvoston linjauksia. Kilpailutoiminta on arvion mukaan mahdollista aloittaa noin kahden viikon kuluttua siitä, kun joukkuetoiminta käynnistyy.

Lähde: Palloliitto

— —
KATSO MYÖS: Video: MYPA-pelaajilta uskomaton sähläys – AC Kajaani kiitti ja maalasi

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here