Nouseeko Barcelona vielä jatkoon Mestarien liigassa? – ”Taistelemme päätösvihellykseen asti”

Luis Enrique uskoo yhä Barcelonan jatkomahdollisuuksiin. Kuva: Youtube
Luis Enrique uskoo yhä Barcelonan jatkomahdollisuuksiin. Kuva: Youtube

FC Barcelona on keskiviikkona todella vaikean paikan edessä, kun se kohtaa Camp Noulla Mestarien liigan neljännesvälierien toisessa osaottelussa Paris Saint Germainin.

PSG voitti ensimmäisen kohtaamisen 4-0, joten Barcelona joutuu tekemään neljä maalia viedäkseen ottelun jatkoajalle. Jos PSG onnistuu tekemään yhdenkin vierasmaalin, joutuu Barca tekemään kuusi. Se vaikuttaa vähintäänkin epätodennäköiseltä – tässä tapauksessa jopa mahdottomalta.

Barcelona on kuitenkin tällä hetkellä huippuvireessä, kun kahdessa edellisessä La Ligan ottelussa se on kaatanut ensin Gijonin 6-1 ja lauantaina Celta Vigon 5-0.

– En olisi voinut toivoa kahta parempaa valmistautumisottelua ajatellen PSG-ottelua. En pelkästään maalien takia, vaan kuinka pelasimme. Celta Vigo-ottelu oli yksi kauden parhaistamme ja paras viimeiseen kahteen kuukauteen, Barcelonan manageri Luis Enrique sanoi BBC Sportille.

PSG ei ole kokenut tappiota kaikki kilpailut mukaan luettuna edelliseen 17 otteluun. Saldo on äärimmäisen kova. Barcelona oli joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa täysi vastaantulija ja se hävisi varsinkin keskikenttätaistelun suvereenisti.

Enrique uskoo sataprosenttisesti, että hänen joukkueensa pystyy vielä kampeamaan itsensä Mestarien liigassa jatkoon.

– Meillä on mahdollisuus nousta tasoihin PSG:tä vastaan ja tulemme taistelemaan viimeiseen hengenvetoon asti, Enrique uhoaa.

– Meidän haasteena on näyttää, että olemme parempi joukkue kuin PSG. Se tulee olemaan vaikeaa, mutta minulla on horjumaton luotto siihen, että pelaamme hyvin ja jatkamme kilpailussa, Enrique sanoi.

Barcelonan puolustaja Sergi Roberto antoi BBC Sportin jutun lopussa mielenkiintoisen luottamuslauseen Enriquelle. Muutamassa mediassa on huhuttu Enriquelle jopa potkuja, jos Barcelona ei etene jatkoon keskiviikkona.

– Olemme Luis Enriquen rinnalla kuolemaan asti, vaikka hän lähtisi, Roberto sanoi.

FC Barcelona – PSG keskiviikkona 8.3. kello 21.45

puoliaika-jalkapallo-champions-league