Nigerian U17-joukkueessa skandaali – 26 yli-ikäistä pelaajaa

nigeriafa_logo

Nigerian U17-joukkueen ringistä peräti 26 pelaajaa ”reputti” MRI-tutkimuksen, jossa pyrittiin varmistamaan pelaajien ikä.

Afrikan jalkapalloliitto (CAF) on tiukentanut testausmenetelmiään, joissa tutkitaan sen jäsenmaiden pelaajien ikää nuorisomaajoukkueissa. CAF haluaa kitkeä pois usein Afrikan maihin kohdistetut spekulaatiot pelaajien ikävilpistä. Liitto on alkanut suorittaa puolueettomien lääkärien johdolla luustotutkimuksia magneettikuvauksella mahdollisimman tarkan tuloksen takaamiseksi. CAF:n jäsenmaita on jatkuvasti syytetty yli-ikäisten pelaajien peluuttamisesta.

Nigerian alle 17-vuotiaiden joukkueelle ja sen 60 hengen pelaajaringille suoritettu viimeviikkoinen testi oli skandaalinkäryinen.

Egyptiläisen lääkärin johdolla suoritetun tutkimuksen ”reputti” peräti 26 pelaajaa, jonka johdosta lähes kaikki U17-joukkueen avauskokoonpanon pelaajat jouduttiin lähettämään kotiin nuorten maajoukkueen harjoitusleiriltä. Nigerian U17-joukkue oli valmistautumassa tulevaan maaotteluun Nigeriä vastaan.

Tutkimuksessa virallista ikäänsä vanhemmaksi osoittautuneiden pelaajien nimilistaa ei ole julkaistu.

Nigeria on voittanut U17-maailmanmestaruuksia ennätysmäärän. Maalla on nimissään peräti 5 MM-kultaa vuosilta 1985, 1993, 2007, 2013 ja 2015.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän