Egypti on kehissä tänään MM-kisoissa ja vastassa on Uruguay. Palvottu sankari Mohamed Salah täyttää tänään perjantaina 26 vuotta. Hyvää syntymäpäivää rakastetulle legendalle!

Klo 15.00: Egypti-Uruguay
Klo 18.00: Marokko-Iran
Klo 21.00: Portugali-Espanja

Egyptin matka MM-lopputurnaukseen 2018 oli kuin kauniista jalkapallosadusta. Viimeksi vuonna 1990 kisoissa olleen Egyptin sankariksi nousi viime lokakuussa ykköstähti Salah.

Egypti varmisti Afrikan karsintojen E-lohkon voiton, kun Kongon tasavalta kaatui ratkaisevassa ottelussa numeroin 2–1. Ja loppuhetket olivatkin suurta draamaa!

Egypti tarvitsi tuosta matsista voiton varmistaakseen paikkansa MM-kisoissa. Ottelun hahmo oli Liverpool-hyökkääjä Salah, joka teki 1-0-maalin 63. minuutilla. Kongo sai tehtyä 1-1-tasoituksen 87. minuutilla, kun Arnold Bouka Moutou osui. Egyptiläisen kotiyleisön ja Salahin maailma tuntui romahtavan. Mutta vielä oli ripaus toivoa sekä muutamia minuutteja peliaikaa jäljellä.

Ottelun lisäajalla Egypti sai rankkarin. Salah painoi pilkun varmasti sisään ja tunteelliset voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan. Jalkapallo on kaunista.