Klassikkovideo: Mo Salah ratkaisee eeppisellä tavalla Egyptille MM-kisapaikan

Egypt v Congo Mohamed Salah puoliaika

Liverpoolin ja Egyptin supertähti Mohamed Salah täyttää torstaina 31 vuotta vuotta. Oikein hyvää syntymäpäivää!

Rakastettu hyökkääjä Mohamed Salah siirtyi AS Romasta Liverpooliin vuonna 2017, ja paukutellut hurjalla tahdilla maaleja. Egyptin maajoukkueessa Salah on pelannut vuodesta 2011 lähtien 89 ottelua, joissa on syntynyt 51 maalia.

Egyptin eteneminen jalkapallon MM-lopputurnaukseen 2018 oli kuin kauniista jalkapallosadusta. Edellisen kerran vuonna 1990 MM-kisoissa olleen Egyptin sankariksi nousi Salah. Egypti varmisti Afrikan karsintojen E-lohkon voiton lokakuussa 2017, kun Kongon tasavalta kaatui ratkaisevassa ottelussa numeroin 2–1. Ja loppuhetket olivatkin suurta draamaa!

Egypti tarvitsi tuosta matsista voiton varmistaakseen paikkansa MM-kisoissa. Salah teki 1-0-maalin 63. minuutilla, ja kaikki näytti loistavalta. Kongo sai tehtyä kuitenkin 1-1-tasoituksen 87. minuutilla, kun Arnold Bouka Moutou osui. Egyptiläisen kotiyleisön ja Salahin maailma tuntui romahtavan.

Mutta vielä oli ripaus toivoa sekä muutamia minuutteja peliaikaa jäljellä. Ottelun lisäajalla Egypti sai rankkarin. Salah painoi pilkun varmasti sisään ja tunteelliset voitonjuhlat olivat valmiina alkamaan. Jalkapallo on kaunista.