MM-kisoissa ja olympialaisten finaalissa pelannut Sani Kaita RoPSiin – ”Hän on Makélélén tyyppinen”

rops_logo

Veikkausliigassa pelaava Rovaniemen Palloseura on solminut ensi kauden kattavan sopimuksen nigerialaisen keskikenttäpelaaja Sani Kaitan kanssa. Kaita on edustanut Nigerian maajoukkuetta yli 20 kertaa ja kuului vuoden 2010 MM-kisajoukkueeseen. Kaita oli myös mukana vuoden 2008 olympialaisissa ja kuului avauskokoonpanoon finaalissa mestaruuden voittanutta Argentiinaa vastaan.

Sani Kaita on harjoitellut kuluvan syksyn Oulussa JS Herculesin mukana. Oululaisia valmentaa niin ikään MM-kisoissa Nigerian riveissä pelannut Daniel Amokachi.

2010 MM-kisoissa keskikenttäpelaaja kellotti täydet minuutit ottelussa Argentiinaa vastaan. Toisessa ottelussa Kreikkaa vastaan mies sai punaisen kortin ja Nigeria hävisi ottelun. Tämän jälkeen Kaita sai jopa tappouhkauksia kotimaastaan.

– Sani teki kiivaassa ottelussa nopean arviointivirheen kreikkalaispelaajan härnätessä. Tilannetta seurasi suora punainen kortti. Kreikka nousi tappioasemasta voittoon, Nigeria tippui jatkosta ja Sani sai kotimaassaan niskoilleen vakavia tappouhkauksia, RoPS-luotsi Juha Malinen kertoo seuran verkkosivuilla.

Juha Malinen on tyytyväinen uudesta hankinnastaan ja vertasi 30-vuotiasta Kaitaa ranskalaislegenda Claude Makélélén tyyliseksi.

– Testijakson aikana Sani osoitti halunsa nousta takaisin omalle huipputasolleen, sekä sitoutumisensa meidän toimintaympäristöön. Pelaajana hän on edelleen nuori. Näkemäni perusteella häntä voisi kuvailla keskikentän pohjan Makélélé-tyyppiseksi pelaajaksi, Malinen sanoo.

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here