MM-karsintajännitys tiivistyy, panostusta ratkaisumatseihin

Tiistai tarjoaa eteemme jännittävääkin jännäkakkamaisemmat MM-karsintojen lohkovaiheen viimeiset väännöt, ja kun Huuhkajaparvikin pelaa edelleen jatkokarsintapaikasta, ei ilta voisi olla mielenkiintoisempi. Keskityn panostusmielessä muutamaan muuhun kikkailuun. 

Montenegro – Turkki

Turkki taistelee edelleen kisa-/jatkokarsintapaikasta. Mikäli se onnistuu tänään kukistamaan Montenegron vieraissa ja mikäli Norja voittaa niukasti Hollannin, on Kuntzin miehistöllä suora lopputurnauspaikka hanskassa. Jos Hollanti voittaa Norjan esimerkiksi maalilla, riittää Turkille maalin tappiokin jatkokarsintapaikkaan. Skenaarioita on muutamia, eikä Turkille helppoa iltapuhdetta ole luvassa. 

Olen pari Turkin karsintamatsia katsellut, enkä voi oikein sanoa Turkin vakuuttaneen; pelaaminen on ajoittain melko pelikirjatonta, ja tietynlainen yhtenäisyys loistaa poissaolollaan. Onkin hassunhauskaa nähdä, miten turkkilaiset tämäniltaisen paineen sietävät. 

Edellisessä myräkässään Hollannin kanssa 2-2 tasatulokseen kotinurmellaan päätynyt Montenegro pelaa enää kunniastaan ja tulee varmasti kiusaamaan Turkkia viimeiseen minuuttiin asti. Montenegro on pyrkinyt kotonaan suhteellisen aktiiviseen futikseen, ja tämä ilta tuskin poikkeusta kaavaan tuo. 

On mielenkiintoista nähdä, jatkavatko hyökkääjät Uros Djurdjevic sekä Sead Haksabanovic isäntien kärjessä vai saako Hollantia vastaan onnistunut Serbian liigan mies Nikola Vujnovic näyttöpaikan avauksessa. Merkittävistä poissaolijoista mainittakoon keskikenttämies Vukcevic sekä hyökkääjä Jovetic

Myös Turkilta löytyy poissaoloja, kun muun muassa keskikenttämiehet Yazici, Yokuslu, hyökkääjä Unal sekä muutama alakerran veivari möllöttävät sivussa. Niin tai näin, niin kauan, kun Calhanoglu ja Yilmaz ovat iskussa, saattaa Turkki olla vaarallinen. 

Pelivalinta

Vallitseva lohkotilanne, Turkin hyökkäysuhka mutta ajoittainen puolustuksen ailahtelevaisuus sekä Montenegron kotietu ja vapautuneisuus ovat tekijöitä, joilla en matsista ihan maalitonta saa. Yli 2 maalista tarjottu kerroin 1,54 kelpaa liuskalle.

Muodostan tuplan, johon otan kaveriksi Bosnian kyseenalaisen motivaation/kurinalaisuuden ja Ukrainan pistetarpeen takia valinnan Bosnia Herzegovina-Ukraina yli 2 maalia kertoimella 1,54. Molemmissa valinnoissa kohde mitätöityy kahden maalin lopputulemalla, yli kahdella maalilla valinta kotiin. Panostasoa sivalla laariini tasolla 3/5. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here