21. lokakuuta vuonna 1987 Milanon legendaarisella San Sirolla nähtiin yksi suomalaisen seurajalkapalloilun suurimmista teoista!

TPS kaatoi vieraskentällä italialaisen suurseuran Interin numeroin 0-1 (0-1) Uefa Cupin 2. kierroksen ensimmäisessä osaottelussa 21. lokakuuta 1987.

Ottelua oli pelattu 11 minuuttia, kun Mika Aaltonen tykitti sydämensä kyllyydestä elämänsä maalin, 0-1! Tuo osuma jäi ottelun ainoaksi, ja näin turkulaisille sensaatiomainen vierasvoitto.

Toisessa osaottelussa Turun Kupittaalla oli arvioiden mukaan jopa 15 000 katsojaa, muutama tuhat yli kapasiteetin. Tauolle mentiin maalittomissa numeroissa, mutta toisella jaksolla Inter teki kaksi maalia ja paineli jatkoon.

Otteluparin jälkeen Mika Aaltonen värvättiin Interin miehistöön, mutta ura sinimustissa ei auennut, vaan mies pelasi lainasopimukselle AC Bellinzonassa ja FC Bolognassa. Aaltonen lopetti uransa TPV:n yllätykselliseen Suomen mestaruuteen vuonna 1994.

TPS:n kokoonpano: