Marseille kriisissä, Bielsa erosi ensimmäisen pelin jälkeen

Bielsa_Marcelo

 

Olympique de Marseille on seura, joka esiintyy liian usein otsikoissa sisäisten kiistojen tai kirjavien ristiriitojen takia. Yleensä tilanne tulee vastaan myöhemmin kauden aikana, kun käy selväksi ettei mestaruus tai tavoiteltu sarjasijoitus ole tulossa Marseilleen. Tällä kaudella paniikkinappula on jo pohjassa.

Kaudella 2015/16 Marseille on kriisissä jo yhden ottelun jälkeen. Seuran suosituin hahmo, pelaajat mukaan lukien, on eronnut. Tämä henkilö on nyt entinen päävalmentaja, MarceloEl LocoBielsa.

Bielsa otti vetovastuun Marseillessa viime kauden alussa ja vain yhden kauden aikana hänestä kasvoi Stade Veldromin fanien lemmikki numero yksi. Intohimoinen idealisti ja monien mielestä kaistapää, Bielsa, antoi toivoa kannattajille, jotta viiden vuoden kuiva kausi ilman mestaruuksia tulisi päätökseensä. Lopulta OM oli kauden 2014/15 päätteeksi sijalla 4.

Kesällä alkoi tapahtua asioita, jotka raivostuttivat argentiinalaisen Bielsan. Seuran parhaat pelaajat myytiin muualle, tai heidän sopimuksensa annettiin rullata loppuun ilman vastaavan tason korvaajia. Englannin Valioliigan imu oli kova, sillä tähtipelaajat Andre Ayew siirtyi Swanseaan ja Dimitri Payet West Hamiin. Samoin ykköskärki Andre-Pierre Gignac sai lähteä ilman pätevää tuuraajaa. Fanien suosikki Gianelli Imbula jätti Ranskan ja siirtyi FC Portoon.

Bielsan ja seurajohdon riidat olivat kaikkien tiedossa, mutta pelaajat sekä fanit rukoilivat Bielsan pysyvän seurassa johtoportaan hölmöilyistä välittämättä. Didier Drogba valotti Marseillen tilannetta kesällä, kun hän kertoi ettei voisi siirtyä takaisin rakkaaseen seuraan, jolta johtoportaan sekoilun takia puuttuu selkeä suunta ja pitkäntähtäimen projekti. Lopulta Drogba siirtyi MLS:n Montrealiin.

Pikakelaus eiliseen. Marseille avasi kauden kotiottelulla Caenia vastaan. Ennakkospekulaatioissa kaikki uskoivat OM:n nappaavan varman kotivoiton, mutta toisin kävi. Caen haki tällä Andy Delortin huikealla maalilla täydet pisteet Velodromilta. Ennen ottelun alkua, sen aikana ja jälkeen fanit lauloivat Bielsan nimeä. Isolla osalla Marseillen kannattajista lukee ”El Loco” fanipaitansa selässä.

Monivuotinen ykkösmaalivahti, Steve Mandanda, sanoi ottelun alla haastattelussa Bielsan olevan ylivoimaisesti tärkein hahmo koko organisaatiossa.

https://youtu.be/HUhUFWTgero

 

Tämä tappio oli viimeinen pisara Bielsalle. Ottelun jälkeisessä mediatilaisuudessa ”El Loco” kertoi, että hänen työnsä Marseillessa on tehty ja mies aikoo palata takaisin Argentiinaan. Twitter-spekulaatioissa Bielsan tiedetään jo siirtyvän Meksikon maajoukkueen peräsimeen.

Nyt rantakaupungin ylpeys on jälleen kerran kriisissä. Tyhjä olo ja epätoivo huomisesta on palannut Stade Velodromille. Seuran fanit saavat jälleen kerran odottaa uutta taikuria viemään legendaarisen OM:n takaisin luvattuun maahan.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän