Markku Kanerva jatkaa Huuhkajien päävalmentajana

Joulukuussa 2016 Suomen maajoukkueen päävalmentajana aloittanut Markku Kanerva jatkaa tuoreen sopimuksen myötä pestissään vuoden 2024 loppuun saakka.

57-vuotiaan Markku Kanervan sopimus kattaa kuluvan vuoden kesäkuussa käynnistyvien UEFA Nations Leaguen otteluiden lisäksi tulevat EM-karsinnat sekä mahdollisen EM-lopputurnauksen Saksassa kesällä 2024. Lisäksi sopimuskaudelle osuu todennäköisesti myös kesän 2024 EM-lopputurnauksen jälkeen pelattava seuraava UEFA Nations League.

Kanerva on myös nimennyt Huuhkajien miehistön maaliskuun otteluihin.

Tuore jatkosopimus saa Huuhkajien ensi viikon Murcian leiriin parhaillaan valmistautuvan Kanervan erittäin positiiviselle mielelle.

”Tunnelmat ovat hyvät jatkosopimuksesta ja kiitän Palloliittoa luottamuksesta. Ilmeisesti tässä on joitain asioita tehty oikein, että sain tämän jatkosopimuksen. Innolla lähden toteuttamaan seuraavia projekteja, joita tässä on lähivuosina edessä”, Kanerva sanoo.

Vuoden 2024 loppuun saakka ulottuva sopimus antaa maajoukkueen valmennusryhmälle aikaa ja rauhaa valmistautua tuleviin kilpailuihin ja kehittää joukkueen pelaamista.

– Kanerva on hyvien tulosten rinnalla luonut Huuhkajiin jatkuvuutta ja samalla uudistanut joukkuetta määrätietoisesti ja järjestelmällisesti tulevaisuutta ajatellen. Sillä on suomalaiselle jalkapallolle suuri arvo, Palloliiton puheenjohtaja Ari Lahti näkee.

Markku Kanerva jatkaa

https://twitter.com/Huuhkajat/status/1504050682650935301
Jos twiitti ei aukea, voit katsoa sen TÄSTÄ.

Vuosi 2022 kunnolla käyntiin

Huuhkajien osalta vuosi 2022 pyörähtää toden teolla käyntiin tulevalla viikolla. Keskiviikkona nimetty ryhmä kokoontuu sunnuntain ja maanantain aikana Kaakkois-Espanjan Murciassa, jossa joukkue leireilee kymmenen päivän ajan.

Leirin aikana Huuhkajat kohtaavat maaotteluissa Islannin (lauantaina 26.3.) ja Slovakian (tiistaina 29.3.). Espanjan leirin ottelut ovat katsottavissa Elisa Viihde Viaplay -palvelussa ja V Sport+ Suomi -kanavalla.

Edellisen kerran viime lokakuussa koolla olleen Huuhkaja-ryhmän urakka jatkuu Espanjan leirin jälkeen kesäkuussa, jolloin edessä on raskas neljän Nations League -ottelun rupeama. Suomi pelaa syyskuussa huipentuvassa kilpailussa B-sarjassa, jossa se kohtaa Romanian, Montenegron ja viime vuosilta varsin tutun Bosnia ja Hertsegovinan.

”Nyt meillä on seuraava iso tavoite selviytyä uudelleen EM-kisoihin, jotka pelataan Saksassa kesällä 2024.  Sitä ennen tärkeä välitavoite on tänä vuonna pelattava Nations League”, Kanerva sanoo.

Kesäkuun ottelut tarkoittavat Huuhkajille myös paluuta kotoisalle Olympiastadionille, jossa joukkue on pelannut edellisen kerran lokakuussa 2021 kohdatessaan hallitsevan maailmanmestari Ranskan MM-karsintaottelussa. Kesäkuun kotiotteluissa vastaan asettuvat Bosnia ja Hertsegovina (4.6.) sekä Montenegro (7.6.). 

Lähde: Palloliitto

Edellinen artikkeliHuuhkajien miehistö nimetty maaliskuun maaotteluihin
Seuraava artikkeliVillarreal pudotti Juventuksen – Mestarien liigan puolivälieräjoukkueet nyt selvillä

3 Kommentit

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän