ManU päätti Liverpoolin voittokulun – VAR nousi jälleen puheenaiheeksi

Adam Lallana teki ensimmäisen Valioliigamaalisa lähes 2,5 vuoteen, kun ManU ja Liverpool tasasivat Old Traffordilla pisteet maalein 1-1 (1-0). (Kuva: Getty Images)

ManU päätti sunnuntaina Liverpoolin voittokulun Valioliigassa, mutta pisteittä Jürgen Kloppin miehistö ei edelleenkään suostunut jäämään. Puheenaiheeksi nousi jälleen VAR, joka tuotti etenkin Liverpoolille harmaita hiuksia.

Ottelun avausmaali syntyi 36. minuutilla, kun vahvaa debyyttikautta ManU-paidassa pelaava Daniel James nousi vahvasti oikealta ja lähetti vaarallisen keskityksen boksiin. Sieltä löytyi Marcus Rashford, joka tuikkasi pallon ohi Alisson Beckerin.

Maali joutui videotuomarijärjestelmä VAR:in syyniin, sillä hyökkäys käynnistyi, kun Victor Lindelöf riisti pallon kovin ottein Divock Origilta. Tilanteessa ei nähty rikettä, mutta Klopp löysi silti moitittavaa.

– He (ManU) tekivät maalin, joka osoittaa VAR:in ongelmat. Tuomari antoi pelin jatkua, koska VAR on olemassa. Minusta se näytti ihan selkeältä rikkeeltä ja olen varma, että ilman VAR:ia tuomari olisi viheltänyt pelin poikki, Klopp jyrisi ottelun jälkeen.

Liverpoolin ja VAR:in väliset haasteet jatkuivat vielä aivan avausjakson lopulla, kun Sadio Manen iskemä maali hylättiin käsivirheen vuoksi. Tälläkin kertaa taistossa oli mukana Unitedin ruotsalaispuolustaja Lindelöf.

Toisella jaksolla Liverpool onnistui vihdoin murtamaan isäntien puolustuksen. Andrew Robertsonin matala keskitys tavoitti 85. minuutilla Adam Lallanan, joka ohjasi pallon varmasti ohi David de Gean. Maali oli Lallanalle ensimmäinen osuma Valioliigassa yli kahteen vuoteen.

1-1 tasatuloksesta huolimatta Liverpool jatkaa Valioliigan kärjessä. Ero toisena olevaan Manchester Cityyn on nyt kuusi pistettä.