Maaliorgioita Hollantiin

Hollannin Jupiler Leaguessa tahkotaan perjantaina kello 21 Suomen aikaa vääntö, josta tuskin tulee värikkyyttä puuttumaan. Hawaijipallomaisesta meiningistä pitänevät huolen Heraclesin hyökkäysvoima sekä Jong AZ:n vire.

Heracles – Jong AZ

Pääsarjasta viime kauden päätteeksi pudonnut ja välitöntä paluuta kukkuloille janoava Jupiler Leaguen sarjakakkonen Heracles on mässäillyt tällä kaudella maaleilla venytellen mielinmäärin vastustajiensa verkkoja sekä kotona että vieraissa. Kotinurmella meno on ollut varsin murhaavaa, sillä vierailijoiden verkkoon on pyssytetty keskimäärin 3,8 osumaa per kotipeli.

ruotsalaiset maalitykit Emil Hansson (Jupiler Leaguen maalitilaston tämänhetkinen kakkonen) ja Samuel Armenteros sekä tanskalainen maalinsylkijä Nikolai Laursen nähtäneen taas kaikki viheriöllä, ja jälki saattaakin olla perinteisen tuhoisaa. Kolmikko on pyssyttänyt Heraclesille pelkästään tämän kauden sarjamatseissa yhteensä 40 maalia. Sen suurempia loukkaantumishuolia ei Lammersin poppoolla pitäisi olla. 

Jong AZ on ollut viime aikoina Jupiler Leaguen väriläiskä, joka ei ole jättänyt yleisöään kylmäksi. Joukkueen viidessä viimeisessä myräkässä on survottu maaleja yli viiden osuman ottelukeskiarvolla, ja mikä mielenkiintoisinta, ryhmä itsessään on viimeistellyt kyseisissä otteluissa yhteensä 13 kihausta. Ongelmana onkin ollut oman pään puoliluokaton puolustaminen. Joukkue on pystynyt pitämään marraskuun alun jälkeen oman päänsä puhtaana ainoastaan kerran, ja kun vastus on illalla sieltä vikkelimmästä päästä, saattaa alakerran linjalla riittää tekemistä. Myös Jong AZ pääsee matsiin kutakuinkin parhaalla kokoonpanollaan. 

Pelivalinta

Hollannin Jupiler Leaguesta nousee kauden päätteeksi suoraan pääsarjaan kaksi joukkuetta, ja kun sarjakakkonen Heracles on onnistunut säilyttämään kolmostilaan kahdeksan pisteen kaulan, pääsee se tällä hetkellä kirmaamaan viheriölle suhteellisen vapautuneella jalalla. Heraclesin äärimmäisen kova kotivire sekä Jong AZ:n viime aikojen sirkusmainen pelaaminen ovat tekijöitä, jotka saavat allekirjoittaneen odottamaan vähintäänkin puolittaista maalijuhlaa. 

Yli 3 maalia kertoimella 1,72 kelpaa lapulle, tasan kolmella maalilla panos takaisin. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän