Maaleja, Maaleja, Maaleja!

Bundesliigan maalintekotehdas porskuttaa tasaisen varmana eteenpäin. Viikosta toiseen verkot pöllyävät stadioneilla ympäri Saksaa, kun pelaajat antavat parastaan, ja kahdeksana pelipäivänä on tehty yhteensä jo ällistyttävät 238 maalia.

Bundesliga.comin arvion mukaan tähän on osasyynä se, että lähes kaikissa joukkueissa puolustusta on peluutettu ylempänä tällä kaudella jättäen hyökkääjille enemmän potentiaalisia maalintekopaikkoja. Kuten kaikessa, niin myös tässä on kolikolla kaksi puolta.

 

”Kun pelataan ylempänä, niin alimman puolustuslinjan täytyy olla alati varovaisena, koska riski vastahyökkäykselle on suuri. Hyökkäämisen ja puolustamisen onnistuminen perustuu keskinäisen balanssin löytämiselle.”

Cedrick Makiadi, SV Werder Bremen

On mennyt pitkä aika siitä, kun Bundesliiga on nähnyt näin paljon maaleja jo kauden alussa – huikeat 3.3 maalia ottelua kohden. Yhtä montaa osumaa ei tehdä Englannissa, Italiassa eikä Espanjassa, joten saksalainen jalkapalloilu on kehittynyt huimia askeleita eteenpäin kohti maailman maailman parhaan jalkapalloliigan titteliä.

Katso alta miksi Bundesliiga on nyt todella kuuma liiga.