Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa nähtiin upeita hetkiä, kun Kolumbian Luis Diaz nousi ratkaisijaksi. Hänen isänsä oli onnesta sekaisin katsomossa.

Kolumbia kaatoi kotikentällään Brasilian numeroin 2-1 (0-1) Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa perjantaiaamuna Suomen aikaa.

Brasilia meni heti 4. minuutilla vierasjohtoon Gabriel Martinellin osumalla. Lopussa nähtiin satumainen ratkaisu, kun Kolumbian 26-vuotias Luis Diaz ensin tasoitti 75. minuutilla ja sitten teki voittomaalin muutama minuutti myöhemmin.

Diaz on ollut viime aikoina otsikoissa, sillä kolumbialainen sissijärjestö ELN kaappasi hänen isänsä Manuel Diazin, ja tämä oli kaapattuna lähes kaksi viikkoa, kunnes hänet vapautettiin viime viikolla.

Manuel Diaz löydettiin Kolumbian ja Venezuelan rajamaastosta. Tunteet olivatkin pinnassa, kun poika juhli kentällä ja isä katsomossa.

Etelä-Amerikan MM-karsinnoissa on mukana kymmenen maata, joista kuusi etenee suoraan MM-kisoihin 2026, ja seitsemäs pääsee vielä jatkokarsintoihin. Karsintoja pelataan syksyllä 2023, 2024 ja 2025.

Luis Diaz viimeistelee

Isä on haltioissaan

Edellinen artikkeliVideo: Teemu Pukilta upea syöttö ja maali – Huuhkajat murjoi Pohjois-Irlannin
Seuraava artikkeliVideo: Peter Schmeichelilla menee hermot – heittää kentälletunkeutujan niskaperseotteella ulos kentältä 1993