Liverpoolin mestaruushaaveet saivat todennäköisesti ratkaisevan kolauksen, kun Everton otti voiton paikallismatsissa Valioliigassa.

Everton kaatoi kotikentällään Liverpoolin numeroin 2-0 (1-0) Merseyside derbyssä Valioliigassa keskiviikkoiltana.

Ottelun voittomaaliksi jäänyt 1–0-osuma syntyi 27. minuutilla – ja se syntyi koomisella tavalla. Liverpoolin puolustus sekoili oikein huolella, ja lopulta Everton-toppari Jarrad Branthwaite laukoi maalin. Dominic Calvert-Lewin puski toisen osuman 58. minuutilla.

Huipputärkeä voitto tiesi sitä, että 4 kierrosta ennen loppua Everton on 8 pistettä putoamisviivan yläpuolella, eli sarjapaikka on sinettiä vaille varma. Kova temppu, sillä joukkueelta vähennettiin aiemmin tällä kaudella 8 pistettä taloussääntöjen rikkomisesta.

Valioliigan kärjessä on Arsenal (34 ottelua, 77 pistettä) ja toisena Liverpool (34 ottelua, 74 pistettä). Kolmosena majailee hallitseva mestari Manchester City 73 pisteellä, mutta kaksi ottelua vähemmän pelanneena.

KATSO MYÖS: Video: Topi Keskiseltä jälleen huima maali – SJK ja HJK 3–3-tasapeliin Veikkausliigassa