Liigakarsinnat ovat nyt ohi ja kokkolalainen KPV nousee Veikkausliigaan. TPS putoaa Ykköseen kaudeksi 2019.

Liigakarsintojen toinen ja ratkaiseva karsintaottelu pelattiin lauantaina Turussa ja lopputulos oli 1-1 (1-1). Tämä tietää sitä, että KPV nousee Veikkausliigaan vierasmaalisäännön turvin yhteismaalein 1-1. KPV on pelannut viimeksi pääsarjassa vuonna 1990

Lauantain ottelussa TPS-ikoni Sami Rähkönen laukoi 1-0-johtomaalin 19. minuutilla. KPV tuli kuitenkin tasoihin aivan avausjakson lopulla, kun maalitykki Kalle Multanen puski vapaapotkun karat sisään. Enempää maaleja ei ottelussa enää nähty.

Viime keskiviikkona pelattu avausottelu päättyi maalittomaan tasuriin. Olosuhteet olivat todella surkeat, sillä kenttä lainehti vettä, eikä maata pitkin pelaamisesta tullut juuri mitään. Lisäksi toisella jaksolla alkoi olla selkeästi jo hämärää. Molemmilla joukkueilla oli maalipaikkansa, joskin KPV hallitsi kenttätapahtumia, mutta maalia se ei saanut tehtyä.

HJK voitti mestaruuden, RoPS otti hopeaa ja KuPS pronssia. PS Kemi putosi suoraan Ykköseen, jossa siis. HIFK nousi aiemmin suoraan takaisin Veikkausliigaan. Klubi 04 ja JJK putoavat tulevaksi kaudeksi Kakkoseen. JJK:n alamäki on ollut jyrkkä, sillä se putosi ensin Veikkausliigasta ja nyt saman tien Ykkösestä.