Leicesterille potentiaalisesti massiivinen takaisku mestaruustaistelussa

during the Emirates FA Cup third round match between Tottenham Hotspur and Leicester City at White Hart Lane on January 10, 2016 in London, England.

during the Emirates FA Cup third round match between Tottenham Hotspur and Leicester City at White Hart Lane on January 10, 2016 in London, England.

Leicesterin keskikenttämies N’Golo Kanté sivussa ainakin seuraavista kahdesta ottelusta.

Valioliigan mestaruustaistelu käy kuumimmillaan talven kääntyessä kevääseen. 11 kierrosta ennen loppua sarjan piikkipaikalla majaileva Leicester sai pahan takaiskun mestaruushaaveilleen. Päävalmentaja Claudio Ranieri tiedotti keskikenttämies N’Golo Kantén kärsivän takareisivammasta, joka pitää 24-vuotiaan ranskalaisen sivussa ainakin kahdesta seuraavasta ottelusta.

Ranierin mukaan Kanté on valitellut pientä kipua jalassaan, jonka takia miestä lepuutetaan tiistai-illan kotiottelussa West Bromwichia vastaan. Italialainen Ranieri ei aio peluuttaa keskikentän dynamoaan myöskään viikonlopun Watford-kamppailussa.

Kantén loukkaantuminen ei tule suurena yllätyksenä Leicesterin pelejä seuranneille ihmisille, koska energiapakkaus on Valioliigan ahkerimpia pelaajia kaksinkamppailuissa. Jokaisessa ottelussa valtavan määrän töitä paiskiva ranskalainen on kuin ihmeen kaupalla välttynyt pahemmilta loukkaantumisilta.

Ongelmallisen tilanteesta tekee se, ettei Leicesterillä löydy kunnollista korvaajaa taklauskoneelleen. Tilalle tuleva Andy King on täysin eri profiilin pelaaja. Kantén jatkuvat katkot ja nopeat pelin painopisteen vaihdokset ovat elintärkeitä Kettujen pelitavassa. Takareisivammat ovat myös pirullisia, sillä jos lepo ei ole riittävää niin vamma voi uusiutua välittömästi ja toipumisaika pitkittyä viikoilla.

Varsinkin viikonlopun pelissä Watfordia vastaan Kantén puuttuminen tullee näkymään. Kotijoukkueen keskikentällä häärivä Étienne Capoue ja sveitsiläinen Almen Abdi lipovat sormiaan päästessään iskemään Leicesterin kimppuun ilman Kantén tuomaa pelotetta.

Leicesterin onneksi West Bromwich ja Watford pitäisi olla täysin lyötävissä ilman ranskalaista, mutta mikäli Kantén toipumisaika pitenee, voi Leicester olla suurissa vaikeuksissa Tottenhamin huohottaessa niskaan sarjataulukon kakkosena.

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän