Left Foot: Limaisia kokoonpanouutisia illan Jupiler League -vääntöön

Jupiler League

Tiistai! Nations League jatkuu, ja merkityksellisten matsien perässä viilettävä kestoerektio pitkittyy. Mikäli housunetumus ei ota laskeutuakseen, suosittelen pälyilemään välillä narulta esimerkiksi vuoden 2016 MM-kisojen joukkuemäen ensimmäisen kierroksen.

Vaikka tänään toden totta väännetään jälleen Nations Leaguen parissa, keskityn juurikin tässä tekstissä päivän ainoaan Hollannin Jupiler League -myräkkään. Kyllä, Jong Utrecht saa kotinurmelleen vieraaksi Jong Ajaxin ryhmän – farmijengille farmijengiä.

Jong Utrecht – Jong Ajax

Kirjoitin Jong Utrechtista jo viime kaudella ja olen skrivaillut samaan tyyliin myös tänä syksynä; kyseessä on Jupiler Leaguen heikoimpiin lukeutuva – ellei jopa heikoin – ryhmä, jonka pelistä on ajoittain totaalisesti punainen lanka kadoksissa. Tokihan pääsarjasta toisinaan vahvistukseksi saapuvat ykkösjoukkueen veivarit pelaamista tukevat, mutta ns. omilla junnuilla vääntäminen on ollut monissa alkukauden otteluissa totaalista ripulia.

Jong Utreht on dilkkaillut alkukauden kotimatsinsa saldolla 1-2-3, ainoa voitto on irronnut sinällään puolivahvasta Jong PSV:sta. Vaikka Utrechtin nuoriso on ollut ailahtelevan noppajalkainen, tänään jos koskaan joukkueella on tauskimainen iskun paikka napata jopa kolmen pisteen saalis. Vieraaksi saapuva Jong Ajaxin osasto ei ole ollut alkukaudella aivan edellisen kauden tasolla. Kotikentällä on kulkenut melkoisen mallikkaasti, mutta vieraspelaaminen on ollut jo pelkästään pelaajien vaihtumisen takia synkeän keskinkertaista. Seitsemästä vierasmyräkästä on saalistettu neljä pistettä (1-1-5), eikä hommeli välttämättä läpihuutojutuksi ajaudu tänäänkään.

Perustan oman valintani ennen kaikkea kokoonpanouutisiin. Miehiin ja hieman munakarvattomampiin miehiin liittyvä maajoukkuetauko sekä loukkaantumiset verottavat Jong Ajaxin ryhmää todella raskaalla kädellä. Sivussa kokoonpanosta lojuu kutakuinkin 15 perusvääntäjää, joista 7-8 on enemmän tai vähemmän vakioavauksen kikkailijoita. Tonkimani tiedon mukaan muualla kuin kentällä hönöttävät tänään De Wit, Bijleveld, Jensen, Lang, Schuurs, Sierhuis, Johnsen, Nunnely, Bakboord, Kotarski, Bakker, Gravenberch, Botman, Ekkelenkamp, Kühn sekä Matusiwa. Esimerkiksi De Witin ja Bijleveldin poissaolot ovat suuri miinus joukkueen hyökkäävälle pelityylille. Kuusi byyriä sylkenyt Danilo Pereira näyttää kokoonpanossa olevan, joten eipä Ajaxin nuorison hyökkäysuhka kokonaan matsissa katoa. Aivan lopullista varmuutta en ole mahdollisista uusista Ajaxin ykkösjoukkuevahvistuksista saanut, mutta tuskinpa maajoukkuetauko hirveästi lainaamisille siimaa antaa, kun aikaisemmatkaan lainat eivät tänään kentälle kykene.

Jong Utrechtin kokoonpano näyttää niin hyvältä, kuin se nyt vain periaatteessa voi näyttää, ainoa mainittava poissaolo lienee maalivahti Nijhuis. Kuten jo yllä totesin, on Jong Utrechtin joukkue lähtökohtaisesti heikompi kuin kenties mikään muu Jupiler Leaguen ryhmä, mutta tänään jos koskaan on Utrechtin pojilla zäänssi-niminen mahdollisuus napata kauden toinen kotivoitto tai vähintäänkin tasapelipiste. Voittaminen kotinurmella onnistui vahvemmalla kokoonpanolla operoinutta Jong PSV:n osastoa vastaan, tänään on seuraava sauma.

Pelivalinta

Kotietu, Jong Ajaxin heikko vieraspelaaminen, Jong Ajaxin ryhmän massiiviset poissaolot sekä luonnollisesti kerroinasetelma pakottavat tarttumaan vaihtoehtoon Jong Utreht +1 (2,80). Kyllähän Utrechtin nuorisolla tiistaisessa illassa nyt kerrointaan paremmat mahdollisuudet on. Myös kuuden tuntumassa liihotteleva kotijoukkueen suoran voiton kerroin hieman kiinnostaa, mutten ainakaan toistaiseksi ole lisäpanostuksia kohteeseen suorittanut. Hassua sanoa, mutta tänään kuljeskelen Jong Utrechtin kelkassa.

Katso täältä päivän jalkapallokertoimet!


Lue myös: Hollanti voitti Nation Leaguen lohkonsa

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here