KuPS on jälleen Suomen Cupin mestari

Kuopion Palloseura juhlii toista vuotta putkeen Suomen Cupin mestaruutta Helsingin Olympiastadionilla.

KuPS kaatoi FC Interin numeroin 1-0 (0-0) Suomen Cupin finaalissa Helsingissä lauantaina. Ottelun ratkesi lopussa.

Ottelu eteni kuopiolaisten pienoisessa komennossa, mutta maaleja ei avausjaksolla nähty. Myös toisella jaksolla maalipaikat olivat tiukoilla, ja näytti jo siltä, että edessä olisi jatkoaika.

Sitten 88. minuutilla nähtiin ratkaisu. KuPS-kapteeni Henri Toivomäki jakeli kulmalipun tuntumasta loistavan keskityksen maalinedustalle, missä Gabriel Bispo puski pallon reppuun, 1-0.

Voitonjuhlat keskeytyivät nopeasti ja saivat dramaattisen käänteen, kun yksi KuPS-kannattaja putosi katsomosta useamman metrin matkan. Olympiastadionilla oli pitkään hiljainen ja odottava tunnelma. Myöhemmin kuulutettiin, että kannattajalla ei ole hengenvaaraa.

KuPS on voittanut Suomen Cupin nyt neljä kertaa: vuosina 1968, 1989, 2021 ja 2022. Simo Valakari luotsasi siis KuPS:n nyt toista kertaa putkeen Cup-mestariksi.

Kuva: Kuvankaappaus Ruudusta.