Alavireisesti kahdessa ensimmäisessä ottelussaan esiintynyt Kroatia etenee EM-kisojen neljännesvälieriin kapteeninsa Luka Modricin johdolla.

Kroatia kaatoi Skotlannin numeroin 3-1 (1-1) D-lohkon päätöskierroksella Hampden Parkilla Glasgow’ssa, Skotlannissa, tiistai-iltana. Kesän 2018 MM-finalisti Kroatia nousi samalla jatkopeleihin.

Nikola Vlasic vei Kroatian johtoon 17. minuutilla. Kotiyleisö villiintyi kuitenkin avausjakson lopulla, kun Callum McGregor tasoitti. Ottelun voittomaalin teki Kroatian 35-vuotias ikoni Luka Modric, joka laukoi pallon kauniisti vasempaan nurkkaan 62. minuutilla. Ivan Perisic viimeisteli loppunumerot Modricin syötöstä 77. minuutilla.

D-lohkon toisessa ottelussa Englanti kaatoi Tshekin numeroin 0-1 (0-1) Raheem Sterlingin maalilla. Englanti voittaa lohkon, Skotlanti on kakkonen ja Tshekki menee lohkokolmosena myös jatkoon. Suomen jatkomahdollisuudet ovat enää aivan ohkaiset.