Krasnodarin kyydissä nyyttien kiillotukseen

Torstai ja Eurooppa-liiga! On se vaan niin perkeleen ihanaa! Ajatelkaapa nyt itse torstaita ilman kyseistä sarjaa – vähän sama, jos lähtisi Vaasan Sportin matsiin kevättalvella luistinsuojat jaloissa.

Krasnodar – Basel

Ottelun ennakkoasetelma on selvä: Basel on jo varmasti lohkosta jatkossa, käy tänään miten tahansa ja menevät lohkovaiheen viimeisen kierroksen myräkät parin viikon päästä miten tahansa. Toisaalta, Basel saa viimeisen kierroksen vääntöönsä kotinurmelleen vastaansa jo nyt ilman mahdollisuuksia vaeltelevan Trabzonsporin, joten eiköhän kyseisestä matsista vielä jotain irtopisteitä pussiin ropise.

Krasnodar puolestaan tarvitsee tämäniltaisesta ottelusta vain ja ainoastaan voiton, jotta viimeisen kierroksen taistossa päästäisiin ihan tosissaan vääntämään Getafen kanssa toisesta jatkopaikasta. Joukkue on ollut viime aikoina varsin oivallisessa vireessä, ja kun kotikunto on muutenkin ollut koko kauden ajan Venäjän liigan toiseksi paras, saattaa Baselilla olla edessään tänään nivusia raiskaava ilta.

On totta, että Basel voitti kotonaan joukkueiden ensimmäisen kohtaamisen 5-0, mutta tulospa ei kerro kyllä koko totuutta kenttätapahtumista. Tänään tilanne on muutenkin täysin toinen, kun tärkeä kaveri nimeltä motivaatio majailee puhtaasti venäläisryhmän pukukopissa. Viimeksi lokakuun alussa kotinurmellaan hävinnyt Krasnodar pääsee illan läiskyttelyyn kutakuinkin parhaalla kokoonpanollaan, mikä on juurikin vallitsevassa tilanteessa aika meisseli juttu.

Mikä hassuinta, edellisellä kierroksella kotoisessa sarjassaan ansaitusti Servetten joukkiolle vieraissa kompuroinut (2-0) ja neljän pisteen päässä sarjakärjestä Young Boysista majaileva Basel kohtaa tulevana sunnuntaina kotikentällään juuri Young Boysin kärkikikkelöinnissä, joka on enemmän kuin elintärkeä keväistä mestaruutta sekä ensi kauden Mestarien liigan karsintapaikkaa ajatellen. Puolustaja Xhaka on muutaman pitkäaikaispotilaan ohella varmuudella sivussa tämäniltaisesta ottelusta, mutta käskyttäjä Koller tulee varmasti kierrättämään myös muuten miehistöään sunnuntaisen myräkän takia.

Pelivalinta

Totaalisen motivoitunut Krasnodar vastaan hieman antimotivoituneempi, miehistöään kierrättävä Basel… ammattimiehiähän kaikki illalla nurmella kirmaavat veivarit ovat, ja on toki totta, että Basel varmasti lohkon ykkössijaa halajaa mahdollisesti helpomman pudotuspelivastustajan toivossa, mutta kun lohkon ykkössijan voi varmistaa myös viimeisessä matsissa kotinurmella, on tänään todella mahdollista kierrätellä.

Valitsin vallitsevissa olosuhteissa omalle lapulleni juuri ennen kirjoitushetkeä Krasnodarin kotivoiton kertoimella 2,02. Numerosarja näyttää vaeltelevan nyt kovaa vahtia alaspäin, hieman häilyvänä rajana pidän voitolle tässä tilanteessa lukemaa 1,88.

Sellaistapa sellaista, muistakaa venytellä, vaikkei siitä mitään hyötyä olekaan – alakerran venyttelyt ovat sitten erikseen.

Lisää Eurooppa-liigakertoimia tästä.

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here