Huuhkajat koki karvaan pettymyksen tiistai-iltana Olympiastadionilla, kun Kazakstan nousi lopussa rinnalle ja ohi.

Kazakstan kaatoi Suomen numeroin 1-2 (1-0) EM-karsintojen H-lohkossa Olympiastadionilla tiistai-iltana.

Ottelun avausjaksolla nähtiin aivan erilainen Suomi kuin muutamaa päivää aiemmin Sloveniassa. Kazakstan oli helisemässä, ja lopulta 28. minuutilla nähtiin ansaittu johtomaali. Avauskokoonpanoon nostettu Robert Taylor laukoi komean vaparin reppuun, 1-0!

Toisella jaksolla Kazakstan pääsi mukaan peliin. Tasoitusmaali oli lähellä tunnin kohdilla, kun Askhat Tagybergen laukoi komean kudin yli 30 metristä ylärimaan. Vartti ennen loppua Kazakstan sai VAR-tutkailun jälkeen rankkarin, ja Baktiyor Zaynutdinov laittoi pallon reppuun, 1-1.

Zaynutdinov nousi ottelun sankariksi, sillä hän puski 90. minuutilla 1–2-voittomaalin. Kazakstan pysyy siis yhä mukana taistelussa suorasta paikasta EM-kisoihin.

Huuhkajien saumat vielä jatkokarsinnoissa

H-lohkon kärjessä ovat Slovenia ja Tanska 16 pisteellä (3 ottelua jäljellä). Kazakstan on nyt kolmantena 15 pisteellä (2 ottelua jäljellä) ja Suomi neljäntenä 12 pisteellä (2 ottelua jäljellä). Lohkon kaksi parasta etenee Saksan EM-kisoihin 2024.

Pieniä ilouutisia kantautui sunnuntai-iltana, kun Huuhkajien paikka mahdollisissa EM-jatkokarsinnoissa varmistui. Skotlanti oli alun perin yksi jatkokarsintaan osallistuvista maista, mutta EM-kisapaikkansa varmistaneen Skotlannin tilalle kaaviossa nousi Suomi.

Ti 17.10. Suomi – Kazakstan 1-2 (1-0)