Kazakstan liian kova Suomelle futsalin EM-kisoissa – jatkopeleihin yhä mahdollisuudet

Futsalin miesten EM-kisat ovat käynnissä. Suomi kärsi maanantai-iltana tappion kivikovalle Kazakstanille.

Kazakstan kaatoi Suomen numeroin 2-6 (1-1) futsalin EM-kisojen B-lohkossa Groningenissa, Hollannissa, maanantai-iltana.

Brasilialaissävytteinen Kazakstan aloitti ottelun pirteästi, mutta Suomen maalivahti Antti Koivumäki otti tärkeitä torjuntoja. Suomi meni hienosti 1-0-johtoon ajassa 12.39, kun Henri Alamikkotervo sai prässättyä pallon ja Miika Hosio pääsi viimeistelemään.

Suomen johto ei kuitenkaan kestänyt tauolle asti, sillä Kazakstanin Birzhan Orazov teki varsin ansaitun tasoitusmaalin avausjakson loppupuolella. Tauolle siis numeroissa 1-1.

Toisen jakson alkupuolella verkko heilui molemmissa päissä. Ensin Suomi meni 2-1-johtoon, kun Juhana Jyrkiäinen syötti ja Jani Korpela viimeisteli. Heti perään Kazakstanin maalivahti Higuita tykitti tasoituksen. Ja pian Arnold Knaub vei Kazakstanin johtoon. Pian Orazov ja Knaub osuivat toistamiseen, ja tilanne oli jo 2-5. Kazakstan osui vielä kertaalleen, joten loppunumerot 2-6.

Tappiosta huolimatta Suomella on edelleen mahdollisuudet edetä puolivälieriin. Kaikki ratkeaa perjantaina, kun edessä ovat B-lohkon kolmannet ottelut. Suomen tarvitsee voittaa Slovenia, ja jos Italia ei voita Kazakstania, etenee Suomi jatkoon.

Pe 28.1. klo 18.30 Kazakstan – Italia

EM-kisat pelataan Hollannissa. Turnaus käynnistyy keskiviikkona 19. tammikuuta, ja finaali pelataan sunnuntaina 6. helmikuuta. Mukana on 16 maata, jotka pelaavat neljässä neljän joukkueen alkulohkossa. Lohkojen kaksi parasta etenevät puolivälieriin.

Suomi pelaa B-lohkossa yhdessä Kazakstanin, Italian ja Slovenian kanssa. Suomen ottelut näytetään suorina lähetyksinä TV2:lta ja Yle Areenasta.