Kaksipäinen kotka ei tuonut pelikieltoa – Sveitsin tähdet selvisivät sakoilla

Kaksipäinen kotka -tuuletuksien myötä myrskyn silmään joutuneet sveitsiläistähdet ovat pelikelpoisia E-lohkon päätöskierroksella, kun Sveitsi kohtaa Costa Rican.

Sveitsin suurimpiin tähtiin kuuluvat Xherdan Shaqiri ja Granit Xhaka tuulettivat Serbia-ottelun maalejaan muodostamalla käsistään kotkan, joka viittaa Albanian kansalliseen symboliin.

Poliittiset kannanotot ovat kiellettyjä Fifan alaisissa otteluissa ja sääntökirjan mukaan kyseisestä tuuletuksesta olisi voitu tuomita jopa kahden ottelun pelikielto, mutta tällä kertaa sveitsiläistähdet selvisivät kuitenkin 10 000 frangin sakoilla. Myös kaksikon tuuletuksiin liittynyt Stephan Lichtsteiner ”palkittiin” tempustaan 5000 frangin sakoilla.

Syy kohua herättäneen tempauksen takaa löytyy tuulettaneen kaksikon taustoista: Kaksipäistä kotkaa pidetään myös Serbian symbolina ja sekä Shaqiri että Xhaka ovat Kosovon albaaneja. Serbia on yksi harvoista maista, joka ei ole tunnustanut vuonna 2008 itsenäiseksi valtioksi julistautunutta Kosovoa. Syy Kosovon kieltämiseen on mainen verinen ja sotaisa historia, joka oli pahimmillaan vain hetkeä ennen 2000-luvun taitetta.


Kaksipäinen kotka -tuuletus nousi kuumaksi puheenaiheeksi

– – 

Ennakkopaketti päivän MM-otteluista: Argentiinan jatkopaikan kohtalo ratkeaa tiistai-iltana

Coolbetin kertoimet Sveitsin ja Costa Rican väliseen otteluun.

Edellinen artikkeliSaksa rankaisi Ruotsi-ottelun riitapukareita – ei asiaa stadionille
Seuraava artikkeliBelgian maajoukkuehylkiö siirtyy jättisummalla Interiin

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän