Jatkuuko isäntämaa Venäjän lento Uruguayta vastaan?

SAINT PETERSBURG, NULL - JUNE 19: Artem Dzyuba and Roman Zobnin of Russia celebrate the first Russia goal, an own goal by Ahmed Fathi of Egypt, during the 2018 FIFA World Cup Russia group A match between Russia and Egypt at Saint Petersburg Stadium on June 19, 2018 in Saint Petersburg, Russia. (Photo by Richard Heathcote/Getty Images)

Venäjältä ei ennen MM-turnausta odotettu suuria, mutta isännät ovat voittaneet suvereenisti kaksi ensimmäistä otteluaan ja varmistaneet jo jatkopaikan pudotuspeleissä. Lohkovaiheen viimeisellä kierroksella joukkue joutuu tähän mennessä kovimpaan testiin, kun vastaan asettuu Uruguay.

Maanantaina käynnistyvät lohkovaiheen kolmannen kierroksen ottelut. Kisaisäntä Venäjä on yllättänyt monet voittamalla kisoissa jo Saudi-Arabian ja Egyptin. Eniten ihmetystä on herättänyt Venäjän hurja maalivire, sillä joukkue on viimeistellyt kahdessa pelissään yhteensä kahdeksan osumaa.

Maanantaina Venäjä ottaa mittaa Uruguaysta, joka on myös voittanut molemmat aiemmat ottelunsa. Venäjä ja Uruguay ratkaisevat siis maanantain kamppailussa A-lohkon voiton. Uruguayn peli ei ole ollut vielä niin vakuuttavaa kuin joukkueelta on odotettu, mutta se on edelleen lohkonsa ennakkosuosikki. Nähtäväksi jää, voiko Venäjän hyvä vire riittää jopa Uruguayn kaatamiseen.

A-lohkon toisessa ottelussa kohtaavat Saudi-Arabia ja Egypti, joilla kummallakaan ei enää ole mahdollisuuksia jatkoon. Egypti on taistellut otteluissaan hyvin, mutta on toistaiseksi jäänyt voitoitta. Saudi-Arabian avaus Venäjää vastaan oli heikko, eikä se onnistunut ottamaan pisteitä Uruguayltakaan.

B-lohkossa jatkoonmenijät eivät ole vielä selvillä samaan tapaan kuin A-lohkossa. Espanja ja Portugali ovat kahden kierroksen jälkeen neljässä pisteessä yhdellä voitolla ja yhdellä tasapelillä. Iran hengittää kuitenkin kaksikon niskaan kolmella pisteellään, ja on vielä mahdollista, että toinen Euroopan suuruuksista putoaa jo tässä vaiheessa jatkosta.

Illan otteluissa vastakkain ovat Espanja ja Marokko sekä Iran ja Portugali. Joukkueista vain Marokko on jo menettänyt mahdollisuutensa jatkoon. Espanjalla pitäisi siis olla ennakkoon ajateltuna hieman helpompi urakka kuin kilpakumppaneillaan, mutta joukkueen peli ei vielä ole vakuuttanut.

Iranin ja Portugalin välisessä kamppailussa Portugali on tähtipelaajansa Cristiano Ronaldon johtamana ennakkosuosikki. Ronaldo on ollut kisojen alussa komeassa maalivireessä ja viimeistellyt jo neljä osumaa. Jos hyökkääjän vauhti jatkuu samana, on joukkuetta vaikea voittaa.

Maanantain matsit:

Ma 25.06. klo 17.00: Saudi Arabia–Egypti
Ma 25.06. klo 17.00: Uruguay–Venäjä
Ma 25.06. klo 21.00: Espanja–Marokko
Ma 25.06. klo 21.00: Iran–Portugali

Lue lisää: MM-kisat 2018

Uuden toiminnallisuuden ansiosta voit avata tilin ja lyödä vetoa kätevästi suoraan bannerin kautta. Testaa uutta Trustlyn tarjoamaa toimintoa yläpuolelta!

JÄTÄ VASTAUS

Please enter your comment!
Please enter your name here