Japanin maajoukkuemies Liverpooliin – ”Mieletön hankinta”

24-vuotias Takumi Minamino siirtyy RB Salzburgista Liverpooliin 4,5 vuoden sopimuksella. (Kuva: Getty Images)

Japanin maajoukkuemies Takumi Minamino siirtyy vuodenvaihteessa Liverpooliin itävaltalaisen Red Bull Salzburgin riveistä. Tuore sopimus on neljä ja puolivuotinen.

Tammikuussa 25 vuotta täyttävä Takumi Minamino on tiettävästi ollut Liverpoolin tähtäimessä jo useamman vuoden ajan. Pool osoitti kiinnostusta Minaminoa kohtaan jo vuonna 2015, mutta tuolloin näppärä japanilainen siirtyi Salzburgiin kasvattajaseurastaan Cerezo Osakasta.

Salzburgissa Minamino ehti pelata neljän vuoden aikana 199 ottelua, joissa hän viimeisteli peräti 66 maalia ja antoi 44 maaliin johtanutta syöttöä. Japanin A-maajoukkueessa hän puolestaan on pelannut 22 ottelua, joissa on syntynyt komeat 11 maalia.

Liverpool pulittaa hyökkäyksessä ja keskikentällä viihtyvästä Minaminosta arviolta 7,25 miljoonaa puntaa, eli noin 8,5 miljoonaa euroa. Japanilaisen ulosostosummaa voidaan pitää varsin edullisena, sillä Daily Mail kertoo Liverpoolin seurajohdon arvioivan hänen markkina-arvonsa reilun 20 miljoonan euron tietämille.

– Tämä on loistava uutinen, kerrassaan mieletön hankinta. Olemme todella iloisia tämän uutisen johdosta. Fantastista työtä tiimiltämme sen suhteen, miten he toteuttivat tämän siirron. Michael Edwards ja muu tiimi ansaitsevat tunnustusta, Liverpool-luotsi Jürgen Klopp hehkutti.

Saksalaisvalmentaja tiedostaa myös sen, että Liverpoolin seurahistorian ensimmäinen japanilaispelaaja avaa seuralle ovet täysin uusille ja valtaville markkinoille.

– Niille ihmisille, jotka seuraavat meitä nyt sen vuoksi, että meillä on yksi Japanin jännittävimmistä talenteistta, sanon tervetuloa. Tämä on erityinen seura, Klopp sanoi.

Japanin maajoukkuemies Takumi Minamino vahvistaa Liverpoolia

https://twitter.com/LFC/status/1207682571049586689

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen myös tästä.

– – – – –

Katso myös: Rasmus Karjalainen maalasi taas Hollannissa – katso video!

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän