Jälleen sijoitusta Montpellierin matsiin

Ranskan liiga 11.9.2022:

Angers – Montpellier

Toistan itseäni taas kerran: sijoitin Montpellierin matsien maalimääriin useaan otteeseen viime kaudella, ja olen tehnyt niin mukavalla menestyksellä myös alkaneen sesongin aikana. Olivier Dall’Oglion miehistö päätyi lopulta keväällä alempaan keskikastiin, ja vähintään samaa voimme odottaa ryhmältä myös tällä kaudella.

Montpellier aloitti kautensa 5-2 tappiolla PSG:n ryhmää vastaan, sitten otettiin pakettiin 1-2 lukemin kotinurmella Auxerrelta ja möyhennettiin altavastaaja-asemasta huolimatta Brest vieraissa jäätävin 0-7 numeroin. AC Ajaccio niistettiin 2-0 ja edellisessä matsissa hävittiin Lillelle kotona 1-3. Tapahtumarikasta on ollut sekä tuloksellisesti että xG:n muodossa.

Montpellier pelaa viihdyttävää futista, mikä valitettavasti näkyy välillä myös päästettyjen maalien sarakkeessa, ja niin kauan, kun homma etenee vastaavalla tavalla, ei sarjasijoitus kauden lopussa keskikastia ylemmäs kohoa. Joukkue kokoonpanotilanne on edelleen alakerran suhteen varsin mielenkiintoinen.

Puolustuslinjan vakiokasvo Theo Sainte-Luce lojuu sivussa, ja lisäksi jo jonkin aikaa nokkahuiluosastolla majaillut puolustaja Pedro Mendes näyttää edelleen uupuvan kokoonpanosta. Mikä mielenkiintoisinta, molemmat joukkueen kahdesta ykkösvalintamaalivahdista möllöttävät katsomon puolella, kun Jonas Omlin kärsii pelikieltoa, ja Dimitry Bertaud on kolhujen kourissa. Hyökkäyspäästä puuttuvat Stephy Mavididi sekä pääsääntöisesti penkiltä sisään tuleva Valere Germain, mutta hyökkäyksestä en olisi kovinkaan huolissani – varsinkin, kun keskikenttätaituri ja kapteeni Teji Savaunier ja tunisialainen hyökkääjä Wahbi Khazri näyttäisivät palaavan kokoonpanoon. 

Angersilla ei muutamaa pidempiaikaista loukkaantumista lukuunottamatta merkittävämpiä poissaoloja ole, mutta onhan tuo alkukauden toiminta melkoista pyristelyä ollut. Kuudessa ensimmäisessä matsissa päästetyt 17 maalia kertovat omaa kieltään sarjassa toiseksi viimeisenä majailevan joukkueen puolustuspään ongelmista. Vastustajan verkkoa on heiluteltu kuudesti, mutta eihän keskimäärin yksi tehty maali per peli moisella päästettyjen osumien määrällä oikein riitä. 

Pelivalinta

Montpellierin hyökkäysintoileva pelityyli, puolustuspään kokoonpanohuolet, sekä yläkertaan palaavat tärkeät veivarit ovat omiaan antamaan aihetta korkeaan maaliodottamaan, ja kun vastassa on alkukauden heikoin puolustus, saattaa verkko heilua useasti. Montpellierin omakin pää saattaa taas pölistä, eikä tilannetta helpota alkuunkaan se, että maalipuiden väliin laitetaan todennäköisesti olemattomalla pelituntumalla kikkaileva kolmosvahti Bingourou Kamara. 

Yli 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,76 kelpaa oikein hyvin liuskalle panostustasolla 3/5, itse asiassa meikäläisen papereissa kaikki lukeman ylittävä 1,64 kelpaa. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

Edellinen artikkeliVideo: KTP teki ovelan vapaapotkukuvion – ja JäPS:n verkko heilui
Seuraava artikkeliSerie A: Inter – Torino

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän