Jälleen sijoitusta Montpellierin matsiin

Ranskalaisfutis kiinnostaa jälleen, ja miksei kiinnostai, kun tarjolla on todennäköisesti viihdyttävää palloilua.

Strasbourg – Montpellier

Montpellierin matsien maalimääriin on tullut sijoitettua useaan otteeseen sekä viime että tällä kaudella, ja sijoitukset ovat usein kantaneet myös hedelmää. Joukkueen ”hurlumhei-meininki” on kauden edetessä ja Pitaun uudenlaisessa käsittelyssä hieman tyyntynyt, mutta syy tyyntymiseen löytyy varmasti ainakin osittain myös muutamista loukkaantumisista sekä pelikielloista.

Montpellierin vierasmatseissa on väännetty lopputulemia edelleen keskimäärin neljän maalin ottelukeskiarvolla, kun taas Strasbourgin vastaava kotiottelukeskiarvo on noin kolme. Vaikka hurjin sirkus on Montpellierin kohdalla hieman rauhoittunut, on otteluissa ollut muutamaa poikkeusta lukuunottamatta suhteellisen tapahtumarikasta sekä tuloksellisesti että xG:n muodossa.

Toistan itseäni: sarjassa sijalla 14 möllöttävä Montpellier pelaa viihdyttävää futista, mikä valitettavasti näkyy välillä myös päästettyjen maalien sarakkeessa, ja niin kauan, kun homma etenee vastaavalla tavalla, ei sarjasijoitus kauden lopussa keskikastia ylemmäs kohoa. Putoamiskurimukseen on matkaa ainoastaan kaksi pistettä, ja kun juurikin putoamistaistelussa sijalla 18 lojuva kotiryhmä Strasbourg janoaa kuumeisesti täyttä pistepottia, on luvassa todellinen kuuden pisteen mittelö.

TSEKKAA TÄMÄ:

Montpellier taisteli edellisessä myräkässään urhoollisesti PSG:n ylivoimaa vastaan, muttei lopulta voinut vahvemmalleen mitään. Maalinteossa onnistuttiin kerran, mikä sinällään oli varmasti joukkueen valmennuksen mieleen, sillä yläkerrasta puuttuivat pelikieltojen takia joukkueen paras maalinsylkijä Elye Wahi sekä kaksi maalia upottanut hyökkääjä Wahbi Khazri. Molemmat pelaajat ovat sunnuntaina käytettävissä, joten yläkerta vahvistuu merkittävästi.

Mitä poissaoloihin tulee, Montpellierillä sivussa lojuvat edelleen puolustuslinjan vakiokasvo Theo Sainte-Luce sekä alakerran veivari Pedro Mendes. Myös maalivahti Dimitry Bertaud ja vaihdosta sisään tuleva hyökkääjä Beni Makouana ovat nokkahuiluosastolla.

Strasbourg lähtee otteluun todennäköisesti ilman puolustuksen vakiokasvoja Gerzino Nyamsia ja Lucas Perriniä sekä avauksessa keskikentällä usein hääriviä Dimitri Lienardia ja Jean-Ricner Bellegardea. Tokihan pelikunnot tsekataan vielä lähellä H-hetkeä, ja joku (varsinkin keskikentän) ukoista kokoonpanoon raahataan, mutta täydessä tikissä miehet eivät ole.

Pelivalinta 

Montpellierin hyökkäysintoileva pelityyli, puolustuspäähän keskittyvät kokoonpanohuolet sekä yläkertaan palaavat tärkeät veivarit ovat omiaan antamaan aihetta korkeampaan maaliodottamaan. Ns. kuuden pisteen asetelma saattaa synnyttää pientä varovaisuutta, mutta mahdollisen ensimmäisellä puoliajalla syntyvän avausmaalin vaikutus pelin avautumiseen on suuri.

Strasbourg on onnistunut kotinurmellaan viimeistelyssä keskimäärin hieman yli kerran per matsi, ja kun vieraaksi saapuu nyt heikosti puolustuspään kanssa operoiva Montpellier, tulee kotijoukkue varmasti saamaan paikkansa. 

Yli 2,5 maalista tarjottava kerroin 1,94 kelpaa allekirjoittaneelle. Rajakertoimena pidän lukemaa 1,82. Panostason asetan lukemaan 2,5/5. 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

Edellinen artikkeliRiku Riski palaa TPS-paitaan 2+1-vuotisella sopimuksella
Seuraava artikkeliVideo: Charlie Adam ja futishistorian kehnoin kulmapotku Valioliigassa 2017

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän