Italia etenee EM-finaaliin – ratkaisu nähtiin rankkarikisassa

Upeaa turnausta pelaava Italia etenee EM-kisojen finaaliin! Tiistai-iltana nähtiin hieno ottelu, kun Italia ja Espanja vetivät pitkän kaavan mukaan.

Italia kaatoi Espanjan rankkarikisan jälkeen numeroin 5-3, 1-1 (0-0) Lontoon Wembleyllä pelatussa välieräottelussa tiistai-iltana.

Ottelun avausjaksolla ei maaleja nähty. Espanja aloitti vahvemmin, mutta ensimmäinen 45-minuuttinen oli kauttaaltaan tasainen. Paras paikka oli Espanjalla, mutta Italian maalivahti Gianluigi Donnarumma esitti hienon lähitorjunnan.

Tunnin kohdalla verkko heilui. Donnarumma sai sai pallon haltuunsa ja luki peliä hienosti laittaen pallon nopeasti peliin. Italian nopean hyökkäyksen päätteeksi pallo tuli Federico Chiesalle, joka laukoi kauniin 1-0-osuman. Espanja ei silti luovuttanut, sillä paljon parjattu Alvaro Morata tasoitti 80. minuutilla Daniel Olmon syötöstä. Numeroissa 1-1 lähdettiin jatkoajalle.

Jatkoajalla Espanja oli selkeästi hallitsevampi osapuoli. Vauhdikas ottelu ja kuumat olosuhteet väsyttivät pelaajia, ja monella kramppasi jalat. Ratkaisu nähtiin lopulta rangaistuspotkukisassa, jossa Italia jyräsi jatkoon. Ratkaisevan osuman sijoitti rankkarispesialisti Jorginho.

Italia kohtaa finaalissa voittajan välieräparista Englanti-Tanska.

Välierät ja finaali pelataan Lontoon Wembleyllä. Tämä on kirvoittanut myös paljon kritiikkiä, sillä Englanti on saanut pelata lähes kaikki ottelunsa kotikentällään. Samaan aikaan muut joukkueet ovat joutuneet matkustamaan ympäri Eurooppaa. 90 000 katsojaa vetävälle Wembleylle otetaan 75 prosenttia yleisökapasiteetista, eli otteluissa on 67 500 katsojaa.