Islannin futiskupla puhkeamassa – Espanja nöyryytti Kroatiaa

kanen lukakun belgia tunisia lukaku puoliaika

Islannin futiskupla kärsi tiistaina jo toisen perättäisen särönsä, kun taas MM-hopealle taistellut Kroatia hävisi ennätyslukemin Espanjalle.

Sensaatiomaisesti kuluneen kesän MM-kisoihin ja vuoden 2016 EM-lopputurnaukseen tiensä selvittänyt ja niissä urheasti taistellut Islannin jalkapallomaajoukkue on jonkinlaisessa syöksykierteessä.

EM-paikka tähtäimessään Kansojen liigaan lähtenyt viikinkimaa on pelannut UEFA:n uudessa liigassa toistaiseksi kaksi ottelua, joissa kyyti on ollut kylmää: ensin Sveitsi kylvetti Islantia St. Gallenissa peräti maalein 6-0 ja tiistai-iltana oli Belgian vuoro ryöpyttää eurooppalaisen jalkapalloyleisön sydämet sulattanutta pikkumaata.

MM-pronssimitalistien 3-0 voittoon päättyneessä ottelussa maalinteossa onnistuivat rangaistuspotkun varmasti verkon perukoille upottanut Eden Hazard sekä kahdesti maalannut Romelu Lukaku.

Islannin surkea aloitus Kansojen liigassa on saanut maan mediassa aikaan keskustelua hiljattain joukkueen päävalmentajana aloittaneen Erik Hamrénin asemasta.

Kroatialle karu palautus maan pinnalle

Kroatia kuului kesän MM-kisojen positiivisimpiin yllätyksiin, kun se taisteli tiensä aina finaaliin saakka. Historian paras kesä kuitenkin kääntyi nopeasti maan futishistorian suurimmaksi tappioksi, kun joukkue kohtasi Espanjan Elchessä pelatussa ottelussa.

Vahvasti pelaajarunkoaan ja pelityyliään päävalmentaja Luis Enriquen johdolla uusinut Espanja oli alusta asti omaa luokkaansa, ja johti tauolle lähdettäessä jo 3-0. Toisella jaksolla La Roja tuplasi johtonsa, voittaen ottelun lopulta peräti maalein 6-0.

Silmiinpistävää Espanjan tilastoissa on tehojen jakautuminen: maalinteossa onnistui peräti viisi eri pelaajaa (Marco Asensio, Saul, Rodrigo, Sergio Ramos ja Isco), jonka lisäksi isäntien kolmas maali merkittiin Kroatian maalia vartioineen Lovre Kalinicin omaksi maaliksi.