Ideaa Huuhkajien EM-avaukseen?

Pelipäivä on juhlapäivä. Tosipelejä on jälleen kerran odotettu, ja vihdoinkin päästään ns. jännän äärelle. Ei muuta kuin liput salkoon ja käsiä konehuoneisiin, seuraava EM-unelma elää! 

Tanska – Suomi

Huuhkajaparvi pääsee heti EM-karsintojen alussa kutakuinkin koko rupeaman haastavimpaan testiin, kun Tanska vastaanottaa Kanervan ryhmän torstai-iltana Parkenille. Tanska on matsin suuri suosikki, mutta karsintojen avausottelut ovat historian saatossa osoittaneet, että ilmaisten pisteiden saalistaminen on vaikeampaa kuin puuhevosen persreiän maalaaminen punaviinipullon jälkeen. 

Suomi pääsee karsinta-avaukseen melkolailla parhaalla sikermällä – jään kaipailemaan kokoonpanosta ainoastaan ahkerasti uurastavaa Schalke-puolustajaa Jere Urosta. Jos Tanska pitää haastaa vieraissa, hieman helpompi haastamishetki on juuri nyt, sillä lopputurnausten kestoedustajat lähtevät kotiotteluunsa useampaa avainpelaajaa köykäisempänä. Poissaolot keskittyvät keskikentälle ja hyökkäykseen, sillä sivussa möllöttävät erinäisistä syistä Christian Eriksen, Yussuf Poulsen, Andreas Skov Olsen, Kasper Dolberg sekä Thomas Delaney. Zäänssi-niminen mahdollisuus on siis luonnollisesti olemassa. 

Pelivalinta 

Suomi tulee takuuvarmasti lähtemään Tanskan haastoon puolustusvoittoisesti ja vastahyökkäyspaikkoja kytäten. Tokihan mahdollinen Tanskan aikainen avausmaali pelinkuvaa muuttaisi ja peliä avaisi, mutta itse näen Suomen puolustuksen kestävän hieman siipirikkoisen mutta sinällään laadukkaan tanskalaisryhmän rynnistyksen. Toisaalta, mikäli Tanska johtoasemaan pääsee, ei sillä varmasti ylitsehuokuvaa tarvetta ole jäätävää hyökkäyspään tykitystä jatkaa. Underilta haiskahtaa. 

Alle 2,5 maalista tarjottu kerroin 1,78 kelpasi liuskalle, itse asiassa kaikki lukeman 1,70 ylittävä kelpaa meikäläiselle. Panostason pidän lukemassa 2,5/5. 

Huuhkajat voittoon! 

Kertoimet ovat kirjoitushetken kertoimia ja saattavat muuttua. 

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän