Hyvää syntymäpäivää Gaizka Mendieta

mendieta_gaizka

Gaizka Mendieta tänään 42 vuotta.

Espanjalainen Gaizka Mendieta täyttää tänään 42 vuotta. Valencian B-joukkueesta seuran ykkösjoukkueeseen noussut keskikenttäpelaaja oli Los Chen kantavia voimia 90- ja 2000-luvun taitteessa.

Valencian kapteeniksi noussut Mendieta johdatti seuran kahteen peräkkäiseen Mestarien liigan finaaliin. Héctor Cúperin miehistö kuitenkin hävisi molemmat finaalit. Ensin Real Madridille ja seuraavana keväänä Bayern Münchenille.

Mendieta siirtyi kauden 2000/01 jälkeen Serie A:n Lazioon jättimäisellä 48 miljoonan euron siirtosummalla, joka oli silloin historian kuudenneksi suurin. Espanjalaisen aika Laziossa oli massiivinen pettymys, jonka vuoksi mies viettikin seuraavat kaudet lainalla niin Barcelonassa kuin Middlesbroughissakin.

Lopulta keskikenttämies siirtyi vapailla papereilla Boron riveihin, jossa hän voitti mm. Liiga Cupin. Mendieta päätti pelaajauransa Middlesbroughin väreissä kauteen 2007/08.

Uransa huipulla mies oli yksi dominoivimpia keskikenttäpelaajia Euroopassa. Mendieta osasi käytännössä kaiken mitä pelaajalta voi toivoa. Miehen repertuaariin kuuluivat myös uskomattoman komeat maalit aina silloin tällöin.

 

Katso tästä upeimmat osumat Mendietan uralta:

JÄTÄ VASTAUS

Kirjoita kommenttisi!
Kirjoita nimesi tähän