Huuhkajat murjoi San Marinon tennisnumeroin – Daniel Håkans painoi hattutempun

Huuhkajat pelasi maanantaina toisen EM-karsintakotiottelunsa neljän päivän sisään. San Marino kaatui odotetusti rutiinilla.

Suomi kaatoi San Marinon numeroin 6-0 (2-0) EM-karsintojen H-lohkossa Olympiastadionilla maanantai-iltana. Isomaalinen voitto oli tärkeä tasaisessa lohkossa.

Ottelun käsikirjoitus oli selvä: Suomi piti palloa ja San Marino puolusti alhaalla lähes koko miehistöllään. Glen Kamara laukoi voittomaalin Rasmus Schullerin seinäsyötöstä 16. minuutilla. Ja sitten 39. minuutilla tuli lisää, kun Benjamin Källman puski Robert Ivanovin keskityksen sisään, 2-0.

Toisella jaksolla Suomen painostus jatkui ja samalla San Marinon bensa loppui. Daniel Håkans vaihdettiin kentälle 60. minuutilla, ja pian alkoi Håkans-show! 22-vuotias Håkans teki kolme maalia yhdeksään minuuttiin ja peli oli yhtäkkiä 5-0.

Teemu Pukki oli muutamassa maalissa vahvana taustatekijänä, ja mestari pääsi itsekin maalin makuun 76. minuutilla, 6-0. Kaikkien aikojen Huuhkajien maalipyssylle osuma numero 38.

Suomi nousi tasaisen H-lohkon kärkeen (4 ottelua, 9 pistettä). Toisena on Kazakstan (4 ottelua, 9 pistettä). Kolmantena Tanska (4 ottelua, 7 pistettä), neljäntenä Slovenia (4 ottelua, 7 pistettä), viidentenä Pohjois-Irlanti (4 ottelua, 3 pistettä) ja lohkojumbona San Marino nollalla pisteellä.

EM-karsintojen kymmenen lohkovoittajaa ja kymmenen lohkokakkosta etenevät Saksassa vuonna 2024 pelattavaan lopputurnaukseen.