HJK aloitti Mestarien liigan karsinnat vakuuttavalla kotivoitolla. Ottelun hahmo oli kaksi maalia tehnyt Lassi Lappalainen.

HJK kaatoi Färsaarten mestarijoukkue HB Torshavnin numeroin 3-0 (2-0) Mestarien liigan karsintojen ensimmäisen kierroksen avausosaottelussa tiistai-iltana Helsingissä.

Kotijoukkueen hyökkääjä Lappalainen teki voittomaalin 21. minuutin kohdilla. Daniel O´Shaughnessy teki maalinedustalta 2-0-lukemat juuri ennen taukoa. Lappalainen viimeisteli loppulukemat kauniisti 66. minuutilla.

HJK pelasi tunnin verran miesalivoimalla, sillä toppari Faith Obilor hölmöili itsensä kahdella keltaisella kortilla suihkuun jo puolen tunnin kohdilla. Ensimmäisessä varoituksessa Obilor repi nurin HB Torshavnin hyökkääjän pitkän kaaripallon seurauksena. Toisessa varoituksessa hän esti HB Tprshavnin hyökkäjän juoksulinjan ja antoi samalla erotuomarille mahdollisuuden näyttää toista keltaista korttia. Obiloria ei siis nähdä joukkueiden välisessä toisessa osaottelussa.

Joukkueet kohtaavat toisessa osaottelussa Färsaarilla heti tulevan viikon tiistaina 16.7. Otteluparin voittaja kohtaa toisella karsintakierroksella voittajan otteluparista, jossa pelaavat liettualainen Suduva ja serbialainen Belgradin Punainen tähti (myös Crvena zvezda). Joukkueiden Liettuassa pelattu avausosaottelu päättyi tiistai-iltana maalittomaan tasapeliin.

Punainen tähti pelasi viime kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa, joten vastus tulee olemaan joka tapauksessa kova, jos ja kun Klubi tiensä jatkoon raivaa.

Lassi Lappalainen oli pelipäällä

Jos video ei jostain syystä aukea, niin voit katsoa sen myös TÄSTÄ.

— —

Lappalaista ei välttämättä nähdä tulevana tiistaina Klubin paidassa Färsaarilla, sillä viime kaudella Italian Serie A:ssa siajlle 10 yltänyt Bologna on IS:n tietojen mukaan havittelemassa 20-vuotiasta HJK-hyökkääjää riveihinsä.

Lappalainen on noussut myös Suomen maajoukkueeseen ja saanut myös peliminuutteja mukavasti.

Veikkausliigassa Klubin peli on kangerrellut, sillä joukkue on kolmantena ja pelannut eniten otteluita koko sarjassa (16 matsia). Eroa sarjakärjessä olevaan Ilvekseen on kolme pistettä, mutta Ilves on pelannut peräti kolme ottelua vähemmän kuin HJK. Ilves ja Klubi kohtaavat Tammelan Stadionilla Tampereella lauantaina 20. heinäkuuta, joten siinä matsissa on isot panokset.

— —
KATSO MYÖS: Klassikkovideo: 19-vuotias Ronaldo tekee neljä maalia MYPAn verkkoon