HJK on Veikkausliigan mestari vuosimallia 2021! Mestaruus ratkesi päätöskierroksen huippuottelussa Kuopiossa sunnuntaina.

KuPS ja HJK pelasivat kaiken ratkaisevan matsin Veikkausliigan päätöskierroksella lähes 8000 katsoja edessä Kuopiossa sunnuntaina. Ottelu päättyi tasanumeroihin 1-1 (1-1).

Klubi meni 0-1-vierasjohtoon heti 14. minuutilla, kun Miro Tenho puski Lucas Lingmanin kulmapotkun sisään. Mutta vain muutamia minuutteja myöhemmin KuPS tuli tasoihin, kun Tim Väyrynen syötti upeasti Taneli Hämäläiselle, joka tykitti pallon sisään.

Avausjakso oli kokonaisuudessaan tasainen. Klubi oli lähempänä johto-osumaa, mutta KuPS-maalivahti Johannes Kreidl esitti pari loistavaa torjuntaa. Toisella jaksolla KuPS haki voittomaalia Urho Nissilän johdolla. HJK kuitenkin kesti, ja näin voitonjuhlat pääsivät käyntiin. Mestaruus oli Klubille toinen peräkkäinen.

SJK otti pronssia, kun joukkue kaatoi FC Interin vieraskentällä numeroin 2-5 (0-3). Tuco tehtaili neljä maalia ja syötti yhden! Samalla päättyi FC Interin pitkäaikaisten luottoratsujen Timo Furuholmin ja Henrik Moisanderin peliurat.

KTP putoaa Ykköseen, ja AC Oulu karsii paikasta Veikkausliigaan RoPS:n kanssa. VPS palaa Veikkausliigaan muutaman kauden tauon jälkeen.

— —
KATSO MYÖS: Video: RoPS etenee Veikkausliigan karsintoihin – Simo Roiha puski voittomaalin TPS:n verkkoon