HJK murjoi Neftçi Bakun Eurooppa-liigan karsinnoissa – Riskin veljekset maalailivat

Hallitseva Suomen mestari HJK jatkoi erinomaista eurotaivaltaan, kun joukkue pudotti Neftçi Baku PFK:n ja etenee Eurooppa-liigan karsintojen finaalikierrokselle!

HJK voitti kotikentällään azerbaidzanilaisen Neftçi Baku PFK:n numeroin 3-0 (0-0) Eurooppa-liigan karsintojen 3. kierroksen toisessa osaottelussa torstai-iltana Helsingissä.

Viime viikon tiistaina Bakussa pelattu avausottelu päättyi numeroihin 2-2. Näin ollen HJK etenee viimeiselle karsintakierrokselle yhteismaalein 5-2. Vastaan asettuu turkkilainen suurseura Fenerbahçe SK.

Torstain ottelun sankariksi nousi Klubin 29-vuotias hyökkääjä Roope Riski. Ensin isoveli Riku Riski teki voittomaalin heti toisen jakson alussa. Roope Riski lisäsi johtoa tunnin kohdalla laittamalla rankkarin sisään. Ja sama mies viimeisteli 89. minuutilla illan toisellaan loppulukemiksi 3-0!

Aiemmin torstaina myös KuPS teki kovan tempun pudottamalla FC Astanan Konferenssiliigasta. KuPS kohtaa Konferenssiliigan playoff-kierroksella Bundesliigassa pelaavan Union Berlinin.

HJK pudotti Montengron mestarijoukkue Buducnost Podgorican murskaavaasti yhteismaalein 7-1 Mestarien liigan 1. karsintakierroksella. 2. karsintakierroksella Malmö oli niukasti parempi yhteismaalein 4-3. Näin ollen HJK:n euro-ottelut jatkuivat Eurooppa-liigan 3. karsintakierroksella, josta Klubi etenee karsintojen finaalikierrokselle.

Otteluparin voittaja etenee Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen ja häviäjä etenee Konferenssiliigan lohkovaiheeseen. Klubilla on siis paljon euromatseja edessä joka tapauksessa!